“היום זה אנחנו, מחר כל השאר”

ההסתדרות קוראת למשרד הכלכלה לקבוע היטל היצף על יבוא המלט מיוון וטורקיה. במכתב ששלח היום (רביעי) היועץ המשפטי של ההסתדרות, עו"ד יחיאל שמיר ליו"ר הוועדה המייעצת להיטלי היצף, עו"ד דוד ויניצקי, ולמרכז בכיר היטלי סחר במשרד הכלכלה משה ילמה, הוא מעלה את החשש הכבד לגורלם של מפעלי המלט המקומיים. "בשם ההסתדרות אנו קוראים לחברי הוועדה המייעצת להמליץ לשר הכלכלה להטיל היטל היצף על יבוא מלט מיוון וטורקיה, למען ההגנה על תוצרת הארץ ולמען שמירה על פרנסתם של מאות רבות של עובדים בתעשיית המלט המקומית".

עוד כתב עו"ד שמיר כי "ההסתדרות מבקשת להיות קולם של מאות עובדים אשר פרנסתם נתונה בסכנה בעקבות יבוא של מלט במחירי היצף. ההסתדרות סבורה כי הגנה על תוצרת הארץ ועידוד רכישת "כחול לבן" הן הכרחיות וראויות, הן מבחינה כלכלית והן מבחינה חברתית".

מכתבו של שמיר מגיע על רקע דיון מתמשך של החודשים האחרונים במשרד הכלכלה ובוועדות הכנסת על בעיית המלט הטורקי המיובא לישראל במחירי היצף, כלומר במחירי הפסד שנועדו לשבור תעשיה מקומית על מנת להשתלט על השוק שלה. עד כה נמנעה הממשלה מלקבוע היטל היצף על המלט ומחר צפויים כ-250 עובדי מלט ‘נשר’ לצאת ולהפגין מול משרד הכלכלה בתל אביב.

יש לציין כי הממונה על היטלי הסחר במשרד הכלכלה, דני טל המליץ כבר באוגוסט על קביעת היטל היצף על מלט, זאת לאחר שבחן את התנהלות השחקנים השונים בענף יבוא המלט ומצא כי 8 מתוך 9 יצרנים טורקים ויוונים מוכרים לישראל מלט במחירי היצף. מול המלצתו של טל נעמדו יבואני המלט שטענו כי היטל היצף עלול להביא לפגיעה של מיליארד וחצי שקלים בשוק הבניה הישראלי ובמיוחד בתוכנית מחיר למשתכן.

יו"ר איגוד עובדי המתכת, החשמל, האלקטרוניקה והמוסכים, גבי אסרף מסר כי "הגענו לדקה ה-90. נפגין עד שהוועדה תקבל את ההחלטה הנכונה – לשמור על תוצרת ישראלית כחול-לבן. יש כ-2,000 משפחות בישראל שמתפרנסות מענף המלט. היום זו חברת נשר ומחר זה ימשיך לכל המפעלים. אם הוועדה לא תמליץ להטיל היטל, נחריף את המאבק".

Leave a Reply

Name *
Email *
Website