אבי שמחון מעריך: משפחות שמרוויחות מעל 24 אלף שקלים בחודש לא יקבלו מענק

הרף מעליו לא ינתן מענק צפוי לעמוד על הכנסה של כ-24 אלף שקלים למשפחה, כך לדבריו של יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה, פרופסור אבי שמחון. ״ליחיד זה יהיה בסכומים נמוכים יותר" אמר שמחון בראיון לרשת ב׳, אבל לא הבהיר מה התנאים המדויקים.

בתכנית שהוצגה נכתב שהמענקים יחולקו לעשירונים 7 ומטה – 750 שקלים לכל בוגר, 500 לכל ילד עד הרביעי, 350 לילד מעל חמישי. שמחון סיפר שהמערכת לחלוקת מענקים לפי עשירונים כבר קיימת בביטוח הלאומי, לאחר שהוקמה לבקשתו בחודשים האחרונים. ״כבר בסבב הקודם של המענקים דיברתי עם ביטוח לאומי, הם אמרו לי שזה אפשרי אבל יקח חודשיים שלושה לתכנת את המערכת. העדפנו לשלם לכולם ולא לדחות״.

לגבי קביעת הקריטריונים הוא אמר שהביטוח הלאומי עוד בוחן את הנושא ועדיין לא הוחלט אם מבחן ההכנסה יהיה לפי יחיד או לפי משק בית, והנושא יוכרע בימים הקרובים. את הקריטריונים הסופיים יאשרו שר האוצר וראש הממשלה ויביאו את זה לאישור הממשלה והכנסת.
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל

אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר

שמחון העריך שעלות התכנית תעמוד על כ-15 מיליארד שקלים. הוא הסביר שלישראל אין כל בעיה ללוות את הסכום הזה בריבית נמוכה, בגלל האמון הגבוה של השווקים במדיניות הממשלה, ואמר: "הנטל על האזרחים יהיה מאד נמוך. הטענה שנטל התשלום יהיה על הילדים שלנו, היא מאוד לא נכונה. ישראל יכולה להלוות לעשר שנים ולשלם פחות מ-1% ריבית. זה הרבה פחות ממה שישראל שילמה אי פעם על ההוצאות שלה".

בתגובה לביקורת על חוסר המעורבות של משרד האוצר ובנק ישראל בתהליך אמר שמחון: "אתה לא יכול לחכות שיהיה קונצנזוס".

את משרד האוצר תקף שמחון במילים חריפות: "אנחנו נמצאים באותה נקודה שאגף תקציבים רוצה להוציא מעט מידי כסף כי הוא לא מבין את חומרת המשבר". הוא מתייחס בביטול לטענה שבאוצר מעוניינים להפנות את הכסף למקומות אחרים: ״הם לא רוצים להוציא את כמות הכסף הזאת, לא עכשיו ולא בסיבוב הקודם. הם לא רצו לתת את זה לאנשים אחרים אלא לא להוציא את הכסף בכלל".

הוא התייחס להודעת בנק ישראל שלא הכיר את התכנית ואמר שעבד מולם על חלק ממרכיביה, אך לא עדכן אותם שהביא תכנית גדולה ולא שוחח עימם על כל מרכיביה. "לא כל דבר אנחנו מבקשים אישור של בנק ישראל. אני יודע מה עמדת בנק ישראל בנושא המענקים, כי כבר בסבב הקודם הם אמרו לנו שהם לא אהבו אותם. דברנו על חלקים מהתכנית. יש דברים שהנגיד מחליט והוא לא שואל את ראש הממשלה ושר האוצר".

על סיכוייה הפוליטיים של התכנית אמר: "אני מאמין שהתכנית תצא לפועל. אנחנו נמצאים במצב חירום, אין זמן לחכות להקמת ממשלה חדשה. יש אנשים שזקוקים לכסף אתמול, לא היום. אני לא רואה חבר כנסת מצביע נגד זה".​

Leave a Reply

Name *
Email *
Website