אחרי פרסומים על סגירת המפעל: עובדי חרסה אישרו הכרזת סכסוך עבודה

עשרות עובדי מפעל הכלים הסניטריים "חרסה" בבאר שבע ערכו היום (שני) אספת חירום על רקע הפרסומים לפיהם בעלי המפעל מתכוונים לסגור אותו ולהעביר את הייצור לטורקיה. במפעל הוותיק מועסקים כ-115 עובדים המאוגדים בהסתדרות.

העובדים חוששים כי בכוונת בעל השליטה בחברת חמת, בעלי המפעל, לסגור את פעילותו – זאת על רקע הקמת מפעל מקביל בטורקיה. באספת הסברה שערכו על רצפת פס הייצור הצביעו העובדים בעד הכרזת סכסוך עבודה, מהלך אשר יאפשר להם להיאבק על פרנסתם ומקום עבודתם.

עשרות עובדי מפעל "חרסה" בבאר שבע ערכו אסיפת חירום על רקע הכוונה לחסל את פעילותו (צילום: דוברות ההסתדרות)

במקביל, נשלח מכתב התראה מיו"ר ההסתדרות במרחב הנגב מאיר בביוף  למנכ"ל חרסה עידו שפר, ובו נכתב כי ההחלטה לסגור את המפעל היא "חסרת אחריות, ופוגעת ברגל גסה בעובדים אשר ימצאו עצמם נזרקים לשוק העבודה. מערכת יחסי העבודה במפעל מוסדרת באמצעות הסכמים קיבוציים מיוחדים הקיימים בחברה מזה עשרות שנים וראוי היה להגיע לעובדים ולשוחח עמם בעניין, טרם מסירת הודעה לתקשורת".

במכתב כתב היועץ המשפטי להסתדרות במרחב, עו"ד גיא בלס, כי "ההסתדרות, שמשמשת כארגון היציג במפעל, אינה מתכוונת לשבת בחיבוק ידיים נוכח הפרסומים ותשתמש במלוא זכויותיה לפי כל דין, כדי להגן על העובדים".


אמש פורסם בעיתון דה מרקר כי גולן נערך לסגירת המפעל. עוד ב-2011 כאשר רכש 47% ממניות החברה. גם ב-2014, הודיעה הנהלת המפעל כי היא שוקלת את המשך פעילותו. טענות הבעלים בעבר נגעו לסוגיות של ארנונה, כמו גם לעיכובים בחיבורו לרשת הגז הטבעי – אליו המפעל מחובר כבר כיום.

דו"ח הרבעון השלישי לשנת 2018 של חמת מראה כי חלה אמנם ירידה של 4.7% בהכנסות החברה כתוצאה ממכירת כלים סניטריים, וזאת לאור ירידת מכירות בשוק המקומי. עם זאת הוא מציין כי על אף הירידה במכירות מגזר הכלים הסניטריים, נשמרה יציבות ברווח התפעולי הנובעת בעיקר משיפור הייצור.

מחברת חרסה טרם נמסרה תגובה.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website