“אל תסתכלו עלי – תראו אותי”: קמפיין להקמת מרכז תעסוקה לקהילה הטרנסית

יום הנראות הטרנסג’נדרי הבינלאומי שיצויין מחר (ראשון), יוקדש בין השאר לגיוס כספים עבור מרכז ישראלי לנשים טרנסיות אשר יהווה גם מרכז תעסוקה עירוני ראשון בעולם לטובת הקהילה. כחלק מגיוס הכספים

מאז שנת 2008, מצוין מידי שנה ב-31 במרץ יום הנראות הטרנסג’נדרי, בו הקהילה הטרנסג’נדרת ברחבי העולם חוגגת ופועלת להעלאת המודעות לקיומם של טרנסג’נדריות, ג’נדרקווירים, ולמתלבטים במגדרם וזהותם, על כלל הקשת המגדרית ברחבי העולם.

בנות עמותת ‘טרנסיות ישראל’ עם ‘תליון החירות’ על צווארן (צילום: אילן ספירא)

אחד מהקשיים הרבים שחווים חברי הקהילה הטרנסית נוגע לתחום התעסוקה המהווה חלק מרכזי ורב ערך בחיי כל אדם. על פי נתוני המרכז הגאה של עיריית ת"א-יפו 64% מהקהילה הטרנסית חוותה אפליה בתעסוקה – פיטורים או אי התקבלות לעבודה על רקע טרנסופובי, ו-32% מהקהילה סובלות מהיעדר תעסוקה.

תחת הכותרת "אל תסתכלו עליי – תראו אותי"’ יוצא לדרך הקמפיין בשיתוף קבוצת ‘טרנסיות ישראל’, שנועד לגייס מודעות וכספים להקמת המרכז גיוס הכספים. גיוס הכספים ייעשה באמצעות תרומות כלליות ובאמצעות מכירת ‘תליון החירות’, שעוצב על המעצב איתי לפיד שיצר שרשרת ותליון מיוחד יחד עם אורן ורמוס. לתליון ניתן השם ‘תליון החירות’ והוא מייצג הזדהות עם הקהילה הטרנסית ותמיכה במאמצים לתיקון האפליה נגד בני ובנות הקהילה. התליון הינו בצורת משולש ועליו מופיע הכיתוב: equality for trans / trans for equality.

תליון החירות 2 וורסיות אחת ליד השנייה. (צילום: עומר שלו)

לרכישה לחצו כאן

לינור אברג’יל, בת 35, שיזמה הקמת ‘טרנסיות ישראל’, בעלת חנות בדיזנגוף סנטר של פאות שמשמש מוקד עליה לטרנסיות שרוצות להתייעץ בנושאים שונים, מחדדת את הקושי בתעסוקה של נשים טרנסיות: "הבעיה המרכזית של הקהילה הטרנסית בהקשר של תעסוקה היא ההתמודדות עם החברה. דרוש אומץ ללכת ולבקש עבודה כשאת יודעת מראש שהסיכויים לא לטובתך. יצא לי לשוחח עם בעלי עסקים שאמרו לי שהם רוצים להעסיק טרנסיות אבל מפחדים מתגובת הלקוחות. וכך נוצר מצב שטרנסיות נאלצות לפנות לאפיקים אחרים, שבאפיקים אחרים אני מתכוונת לצערי למעגל הזנות.

צריך לנרמל את זה שטרנסיות נמצאות במרחב הציבורי ועובדות בעבודות כמו כולם. המרכז שעתיד לקום, יתן פתרונות לקהילה הטרנסית גם בתחום התעסוקה. חלק מהתוכנית היא הבאת ‘מנטוריות תעסוקה’ מהקהילה הטרנסית שתפקידן לתת מוטיבציה להרבה בנות שרוצות לצאת ממעגל הזנות ולמצוא עבודה נורמטיבית- צעד מרגש והכרחי."

אביהו מיזן, מנכ"ל המרכז הגאה בת"א:"כשליש מתקציב המרכז הגאה מושקע בקהילה הטרנסית. בתוך כך קיימים במרכז הגאה תכנית מנטוריות פורצת דרך לנשים טרנסיות ומרכז תעסוקה טרנסי ראשון מסוגו במדינת ישראל שמטרתו ברורה – מציאת מקומות עבודה רבים וידידותיים ככל האפשר לכמה שיותר חברות וחברי קהילה. המרכז כולל רכזת שעוזרת להכין קו"ח, להתכונן לראיונות, הכוונה תעסוקתית וכן רשימת מעסיקים טרנס-פרנדלי.  בתוך כך, שידוך בין מבקש התעסוקה לבין מקום העבודה הידידותי והמתאים ביותר. כמו כן, בימים אלה אנו שוקדים על תכנית מנטוריות טרנסיות אשר תלווה ותתמוך בצעירות טרנסיות בתחילת דרכן בכלל המישורים".

Leave a Reply

Name *
Email *
Website