
ארגון העבודה: הקורונה פגעה בעובדים פי ארבעה מהמשבר הכלכלי ב-2009
משבר הקורונה הקטין את שעות העבודה במשק פי ארבעה מהמשבר הכלכלי ב-2009, כך פירסם אתמול (ראשון) ארגון העבודה הבינלאומי (ILO) בדו"ח שכותרתו "הקורונה ועולם העבודה – מהדורה שביעית". לפי הניתוח של הארגון, ההגבלות פגעו ב-8.8% משעות העבודה ברחבי העולם ב-2020, כמות שוות ערך ל-255 מיליון משרות.
"זה היה המשבר החמור ביותר בעולם העבודה מאז השפל הגדול בשנות ה-30", אמר מזכ"ל הארגון גיא ריידר, והוסיף שהפגיעה בשעות העבודה נבעה מקיצור יום העבודה ומאובדן משרות. 114 מיליון איש ברחבי העולם סבלו ב-2020 מהקטנת משרתם או מביטולה. הירידה בשעות העבודה תורגמה לאובדן הכנסות של 3.7 טריליון דולר בעולם.
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל
אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר
נשים וצעירים היו הנפגעים העיקריים מהמשבר. 5% מהנשים נפגעו מהתופעה לעומת 3.9% לגברים. נשים היו בעלות סיכוי גבוה בהרבה מגברים לנשור משוק העבודה ולהיות חסרות פעילות.
עובדים צעירים נפגעו קשה במיוחד, או שאיבדו מקומות עבודה, נשרו מכוח העבודה או התקשו לחזור אליו. אובדן התעסוקה בקרב בני נוער (24-15) עמד על 8.7% לעומת 3.7% מהמבוגרים. "הסיכון לדור אבוד אמיתי מדי", נכתב בדו"ח.
רק בחודשים הקרובים העולם יתחיל להתאושש
התחום שנפגע ברמה הקשה ביותר היה שירותי אירוח ומזון, שבו התעסוקה ירדה ביותר מ-20% בממוצע. אחריו ניצבים תחומי הקמעונאות והתעשייה. לעומת זאת, התעסוקה במידע ותקשורת ובמימון וביטוח גדלה ברבעון השני והשלישי של 2020. עליות שוליות נצפו גם בתחומי הכרייה, החציבה והשירותים.
גיא ריידר, מזכ"ל ארגון העבודה הבינלאומי. "הסיכון לדור אבוד אמיתי מדי" (קרדיט צילום: Crozet / Pouteau)
הדו"ח צופה התאוששות במחצית השנייה של 2021, אבל מסייג את התחזית, שכן התחלואה בעולם עדיין גבוהה ומבצעי החיסונים אינם יעילים במידה מספקת.
לקריאת הדו"ח המלא