בדיקות ‘מפלילות’ הועלמו, כספים הוצאו במרמה: פרשת שחיתות חמורה בפדרציית העולמית להרמת משקולות

מעל 10 מיליון דולר הוצאו במרמה מתקציב הפדרציה הבינלאומית להרמת משקולות (IWF), ותוצאות בדיקות המעידות על שימוש בחומרים אסורים על ידי מעל 40 מרימי משקולות ברחבי העולם הועלמו על ידי ההתאחדות תמורת שוחד – כך עולה מדוח פנימי של ההתאחדות שפורסם אתמול (חמישי), וחשף את אחת מפרשיות השחיתות החמורות ביותר בספורט.

בתחילת ינואר השנה חשפה רשת הטלוויזיה הגרמנית ARD מערכת מושחתת שטייחה במשך שנים ארוכות את שיטות סימום הספורטאים הבכירים בענף. אחת הטענות המרכזיות בתחקיר היתה שבין השנים 2008 עד 2017, 204 מתוך 453 מדליסטים באליפויות עולם או במשחקים האולימפיים לא עברו בדיקת סמים במהלך התחרות שבה זכו במדליה. כלומר, 204 מדליסטים שלא נבדקו לאורך השנים יכלו לקחת חומרים משפרי ביצועים במשך השנה, ולהפסיק לקחת אותם לפני התחרות, בזמן שנדרש כדי שלא ייתפסו לאחר זכייתם במדליה.

תאמאס אג’אן, לשעבר נשיא התאחדות הרמת המשקולות העולמית IWF. (Photo by Raul Sifuentes/LatinContent via Getty Images)

בעקבות התחקיר הקשה החליטו ב-IWF להחליף באופן זמני את נשיא הפדרציה תמאש איאן בן ה-80, שעמד בראש הפדרציה בעשרים השנים האחרונות, ולפתוח בחקירה שהוביל הפרופסור ריצ’ארד מקלארן. בדו"ח שהגיש מקלארן אתמול נמצא גם כי הנשיא לשעבר גבה באופן אישי קנסות על בדיקות סמים חיוביות במזומן, ומשך סכומי כסף גדולים מחשבונות הבנק של ה- IWF. איאן, שמכחיש את ההאשמות החמורות, התפטר מתפקידו באפריל.
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל

אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר

הנשיא הזמני של ה-IWF, אורסולה פפנדריאה, אמר במסיבת עיתונאים: "יש לנו כוונה כנה לבצע רפורמה בארגון. אני מאמין שזה צעד ראשון להראות ולהוכיח כי נעשה את כל השינויים הנדרשים. אני בטוח שבסיומו של תהליך הרפורמה, הארגון הזה יכול להפוך לארגון ספורט אולימפי למופת".

Leave a Reply

Name *
Email *
Website