
בעלי המניות של נובל אנרג’י אישרו את עסקת ההשתלטות של שברון על החברה
חברת נובל אנרג’י הודיעה אתמול (שישי) כי בעלי המניות אישרו את המיזוג עם ענקית האנרגיה שברון. לפי העסקה יקבלו בעלי המניות בנובל אנרג’י מניות של שברון תמורת העברת מניותיהם לשברון. שווי המניות בעת הצעת העסקה היה אז כ-5 מיליארד דולר, וכעת ערכן הוא 4.1 מיליארד דולר בלבד.
העסקה אמורה להקנות לשברון אחזקות במאגרי הגז בישראל בשיעור של 40% במאגר לוויתן ו-25% במאגר תמר.
מועצת הנפט בישראל כבר העניקה את המלצתה לאשר את העסקה לפני כשבועיים וזו ממתינה להחלטת הממונה על הנפט במשרד האנרגיה.
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל
אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר
כנגד העסקה הוגשו מספר תביעות בארצות הברית מידי בעלי מניות בנובל אנרג’י, בטענה כי חלק ממנהלי החברה עומדים להרוויח באופן אישי סכומים גדולים בהשלמת העסקה, בעוד המידע שמסרו לבעלי המניות היה חסר, כך שספק אם השלמת העסקה מיטיבה כלכלית עם בעלי המניות. תביעה נוספת בנושא הוגשה שלשום בדלאוור, ובקשה לתביעה ייצוגית הוגשה לפני כחודש בניו יורק.
שר האנרגיה, יובל שטייניץ, הודיע מספר פעמים כי הוא תומך בעסקה, למרות התנגדות בוועדת הפנים והסביבה, בראשות חברת הכנסת מיקי חיימוביץ’ (כחול לבן), שקראה לקיים שימוע ציבורי בטרם אישור העסקה. ברקע ההתנגדות, עומדות טענות כי שברון היא חברה בעלת היסטוריה של גרימת נזק משמעותי מקידוחי גז ונפט לקהילות מקומיות ברחבי העולם, ללא פיצוי הולם ובייחוד בולט המקרה של אקוודור.
מיקי חיימוביץ’ יו"ר ועדת הפנים והסביבה בדיון בנושא חברת שברון (צילום: דוברות הכנסת יהונתן סמייה)
החברה מכחישה את ההאשמות נגדה, והגישה מספר רב של תביעות נגד המתלוננים נגדה ואף כנגד עורכי דינם, תביעות שהוכרעו ברובן לטובתה.
משברון נמסר ל’דבר’ בעבר: "הפסיקה נגד שברון באקוודור היא תוצאה של הונאה, שוחד ושחיתות. הטענות הסביבתיות נגד שברון שגויות ולא נתמכות בעדויות מדעיות. החלטות בבתי משפט בארצות הברית, ארגנטינה, ברזיל, קנדה, גיברלטר, וטריבונל בינלאומי בהאג מאשרות שהפסיקה שהושגה במרמה באקוודור היא בלתי ניתנת לאכיפה בכל מדינה שמכבדת את שלטון החוק".