בעלת דירה בגבעתיים הפתיעה את הדיירים שלה בוויתור על שכר הדירה החודשי

בעלת דירה בגבעתיים הפתיעה היום (שני) את הדיירים שלה, שירה וליאור רונן, בהודעת ווטסאפ יוצאת דופן: "שירה יקרה מה שלומכם בימים אלה? מקווה שאתם בטוב. לאור המצב הכללי ולאור סגירה הרמטית של התיאטראות אני מציעה לכם את החודש הקרוב בדירה על חשבוני ללא תשלום. מקווה שזה עוזר קצת ושנעבור את התקופה הקרובה בשלום".

בני הזוג, בני 32, הורים לתינוקת, אריָיה, עובדים שניהם בתיאטרון. היא שחקנית בהבימה ובתיאטרון לילדים והוא מוזיקאי. הם מתגוררים בדירה השכורה כבר שלוש שנים, ושכר הדירה שלהם הוא בסביבות 7,000 שקלים בחודש. בשבוע האחרון נותרו בלי עבודה, ובחוסר ודאות כללי, כיוון ששניהם עצמאים.

שירה, ליאור וארייה רונן (קרדיט לירז כרמלי)

 
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל

אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר

רונן סיפרה על המחווה הנדירה בפוסט בפייסבוק. "בימים הזויים ולא פשוטים אלה, אני מודה לאלוהים שזכינו בבעלת דירה כזאת", כתבה, "היא החליטה שהיא עושה את זה עבורנו, זה מעשה אנושי". הפוסט זכה כמובן לתגובות רבות.

"היא יודעת שאני שחקנית ובעלי מוזיקאי", אומרת שירה ל’דבר’. "נשארנו בלי פרנסה. לא ידענו מה נעשה, ואז הגיעה ההודעה. זה מציל אותנו לעכשיו ממש".

"זה אוויר לנשימה", מוסיף ליאור. "המצב מצא אותנו לא מוכנים. הייתי אמור להיות בפיק עבודה, הפקה של ציפורלה ותזמורת המהפכה שהייתה אמורה לעלות עוד שבוע, הפקות חדשות בהבימה, ופסח זה זמן שיא של הצגות ילדים – ופשוט הכל נפסק ביום אחד. אנחנו מנסים לחשב את הצעדים ומה לעשות, ואז ההודעה הגיעה ומאוד שימחה אותנו".

יחד עם זאת הוא עדיין לא רגוע. "אנחנו אומרים תודה על העזרה, וזה עדין לא פתרון לכל הבעיה. אנחנו מנסים למצוא פתרונות מביטוח לאומי. זו היתה תקופה כל כך עמוסה, מנסים להתארגן על בייביסיטר, מתכוננים להפקות, ולמצב הזה לא היינו מוכנים. אני מסתכל מסביב ורואה מה קורה ברשתות – שחקנים מציעים לעשות בייביסיטר, לסדר ארונות, כל מה שאפשר כדי לנסות לגרד קצת כסף, הרבה חוסר ודאות. המצב מאוד קשוח".

בעלת הדירה מסרבת להתראיין, אך מבקשת להעביר המסר הלאה, כדי שמי שיכול, יעשה את זה גם, להקל בשכר הדירה, לעכב את התשלום, כל אחד בדרכו שלו. נראה אם מישהו ירים את הכפפה.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website