בשבוע הבא: משרד התחבורה יפטר 400 ‘פקחי קורונה’ זמניים

משרד התחבורה הודיע לחברות התחבורה הציבורית שהחל מהשבוע הבא עליהן לפטר כ-400 ‘פקחי קורונה’ שתפקידם להגביר את הפיקוח על שמירת המרחק ועטיית המסיכות של הנוסעים בתחבורה הציבורית. להעסקתם יש חשיבות רבה, מפני שעל נהגי האוטובוס לא מוטלת אחריות על הפרת ההנחיות מצד הנוסעים ואין להם סמכות, או יכולת, לפעול בנושא.

לפי משרד התחבורה, רק בשבוע הבא יתקיים דיון עם משרד האוצר על הקצאת תקציב נוסף להמשך העסקת הפקחים. כלומר, הקצאת התקציב מיולי עד כה, נעשתה במעין ‘דיל’ עם משרד האוצר, ולתקופה קצרה בלבד.

נסיעה ברכבת הקלה בירושלים במהלך תקופת הקורונה. (צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש90)

מדובר למעשה בדיילים שמעסיקות חברות התחבורה הציבורית באופן קבלני בעבור משרד התחבורה, שמשלם לחברות את עלות העסקתם, החל מיולי, והחלטה רשמית להעסקתם התקבלה רק אתמול (שני).
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל

אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר

מקס מורוגובסקי, יו"ר הוועד המנהל בארגון ‘תחבורה בדרך שלנו’, התייחס לפיטורים הצפויים: "תמוה שדווקא בתקופה כה רגישה מישהו מעלה בדעתו לצמצם את הפיקוח על שמירת המרחק ועטיית המסיכה בתחבורה הציבורית ובכך לסכן את הנוסעים והנהגים. אנחנו מצפים ממשרד התחבורה ומשרד האוצר להפסיק לכבות שריפות על גב הנוסעים ולבוא לציבור עם תכנית סדורה שתכלול תגבור השירות על-ידי מפעילים פרטיים והרחבת מערך הפקחים, כדי לוודא שלא נוצרים מוקדי הדבקה בתחבורה הציבורית".

נסיעה באוטובוס בתקופת הקורונה. (צילום: יוסי זמיר/פלאש90)

שמרית נוטמן, מנכ"לית ארגון ’15 דקות’ אמרה כי "במקום לנהל דיונים בעלמא על אכיפת כמות הנוסעים, תייטיב מדינת ישראל אם תתמקד בדאגה אמיתית לכל אותם אנשים שמסתמכים על התחבורה הציבורית כדרך היחידה שלהם להגיע לרופא, לעבודה ולקניות. הדרך היחידה לשמור על נוסעי התחבורה הציבורית ובאותה העת לאפשר להם להתנייד היא להגדיל את השירות ולאכוף עטיית מסיכות על אמצעי התחבורה הציבורית. לא ייתכן שמשרד התחבורה שמודע לצורך חשוב זה, נזכר ברגע האחרון לחפש תקציב מיוחד לצורך איוש משרות הפקחים״.

ממשרד התחבורה נמסר בתגובה: "חברות התחבורה הציבורית מפעילות כיום פקחים נוספים שגוייסו ביולי לטובת פעילות הסברה וסיוע באכיפת הנחיות התו הסגול לנסיעה באוטובוסים. הפקחים הנוספים מתגברים את 400 הפקחים הקבועים, המועסקים בפיקוח שוטף בתחבורה הציבורית ומסייעים להם בהגברת בטיחותם של הנוסעים בתחבורה הציבורית. באוגוסט הוארכה פעילות פקחים אלה עד לסוף ספטמבר. כאמור, הפיקוח הנוסף בתחבורה הציבורית התממש באמצעות תקציב מיוחד. משרד התחבורה רואה חשיבות גדולה בהמשך הפיקוח ומניעת התפשטות הקורונה והשמירה על בריאות הציבור. לכן נעשתה פנייה לאוצר בבקשה לקבלת תקציב נוסף שיאפשר להמשיך את תגבור הפקחים לתקופה נוספת. דיון בנושא יתקיים בין משרד האוצר למשרד התחבורה בהמשך השבוע".

Leave a Reply

Name *
Email *
Website