
בתמיכה גורפת: ארמונד לנקרי נבחר מחדש ליו”ר ועד מפעלי ים המלח
יו"ר מרחב נגב מרכזי בהסתדרות ארמונד לנקרי נבחר בשלישי האחרון לראש מועצת העובדים במפעלי ים המלח, המייצגת את 1,500 עובדי המפעל. לנקרי היה מועמד יחיד ליו"ר המועצה, וזכה ב-95% מקולות העובדים. אחרי עשרים שנה בתפקיד, לנקרי מספר שהוא מעדיף שיתוף פעולה של העובדים וההנהלה על פני מאבקים: "כאשר המפעל מצליח, כולם נהנים מזה", הוא אומר.
לנקרי מתגורר בדימונה, וכך גם שלושת ילדיו ושלושת נכדיו. "אני 41 שנה ב’כימיקלים לישראל’, הגעתי לתפקיד כמנהל משמרת", הוא מספר, "במשך תשע שנים הייתי חבר מועצת העובדים, וכשקודמי בתפקיד אשר לוי פרש, נשאבתי לעניין הזה ונבחרתי ליושב ראש". לפני שנתיים, במאי 2017, נבחר ליו"ר מרחב נגב מרכזי בהסתדרות – המשתרע מאיזור עין גדי וכלה בישוב ספיר בערבה, וכולל בתוכו את הערים ערד, דימונה, מצפה רמון, ירוחם, כסייפה, ערערה בנגב והפזורה הבדואית, לצד מושבים בערבה, והקיבוצים משאבי שדה ורביבים.
האם הוועד במפעלי ים המלח תורם להצלחה העסקית של החברה?
"חד משמעית כן. ב-2015 היה לנו משבר גדול בעקבות מנכ"ל שהגיע מחו"ל – סטפן בורגס. הוא לא הכיר מערכות יחסי עבודה. אני מעדיף שיתוף פעולה על פני מאבקים, אבל ההנהלה בתקופתו נקטה שוב ושוב בצעדים חד צדדיים וזה גרם למשבר קשה, שהצלחנו להתגבר עליו. מאז, כמו שהיה לאורך כל השנים, מועצת העובדים צריכה להיות שותפה עם ההנהלה להצלחת המפעל. כאשר המפעל מצליח, כולם נהנים מזה".
"בכל דבר בחיים, במיוחד במקום העבודה, צריך פשרות", מוסיף לנקרי, "אני חושב שאחרי המשבר הגדול, ההנהלה היא זו שהבינה שרק דרך פשרות ושיתוף פעולה יהיה אפשר להגיע להישגים. אנחנו בעד הידברות. לצערי באותו משבר היו צעדים חד צדדיים כל הזמן, ומועצת העובדים תמיד הגיבה.
מימין לשמאל: יו"ר ועד עובדי נגב קרמיקה יעקב צרפתי, יו"ר מרחב נגב מרכזי בהסתדרות ארמונד לנקרי, ויו"ר הסתדרות עובדי הבניין והעץ יצחק מויאל בדיון בנושא פיטורי עובדי נגב קרמיקה בירוחם, 15.10.2017. (צילום: ניצן צבי כהן)
מה האתגרים שניצבים לפניך בקדנציה הנוכחית?
"הסכם העבודה במפעל יפוג עוד שנתיים, ואנחנו נערכים למו"מ על הסכם חדש. פרט לזה מדובר במפעל מאוד דינמי, כל יום יש רגולציות חדשות ובודקים אותנו בהמון דברים. ברמה הבסיסית תנאי העבודה במפעלי ים המלח הם תנאים קשים, בגלל החום, אבל גם תנאי העבודה עצמם. מועצת העובדים שנבחרה מאוד מנוסה, יש 15 חברים ממשיכים ושני חדשים. חברי המועצה עברו הרבה משברים בעבר והתגברו עליהם. כיום הגענו לנקודה שעובדים בהרמוניה מלאה בתוך המועצה, ובשיתוף פעולה עם ההנהלה."
ארובה מתחנת הכוח במפעלי ים המלח (צילום: Shutterstock)
מה לגבי האפשרות של תום הזכיון של כי"ל בים המלח ב-2030?
"היום בכי"ל, תחת עופר, המצב הוא באמת טוב. אדם מטבעו לא אוהב שינויים לא צפויים. אין לנו מעורבות ישירה בדיונים הללו, ואנחנו רוצים שהמצב יימשך. נושא הזכיון מטופל בממשלה, בהנהלה ובעוד מקומות. אנחנו נשמח שהמפעל יישאר כמו שהוא, תחת אותם בעלים."