גבאי: “נתניהו מפרק את מוסדות המדינה, ויעשה הכל כדי להינצל מכתב אישום”

יו"ר העבודה, אבי גבאי, תקף את ראש הממשלה נתניהו באירוע ‘שבת תרבות’ במודיעין: "מערכת בחירות הזאת היא על החיים של נתניהו לעומת החיים של המדינה.
אני מוטרד מאוד ממה שיקרה כאן עד הבחירות. נתניהו עושה הכל כדי להינצל מכתב אישום. הוא רוצה לנצח בחירות כדי להעביר את החוק הצרפתי וכדי להגן על החופש שלו ולכן הוא יכול לעשות כל דבר."

גבאי הוסיף כי "בהתחלה נתניהו אמר שהמשטרה רודפת אחריו, אחר כך אמר שהפרקליטות רודפת אותו, עכשיו הוא מאשים את היועמ"ש, ולאחר מכן את אותו הדבר הוא יאמר על בית המשפט. הוא בעצם אומר לאזרחי ישראל שמערכת שלטון החוק היא לא לגיטימית. זה פירוק מוחלט של מוסדות המדינה וזה דבר נורא ואיום."

אשת הטלוויזיה מיקי חיימוביץ’, המתמודדת לכנסת במפלגת ‘כחול לבן’, אמרה באירוע שבת תרבות בתיאטרון הבימה בתל אביב כי על נתניהו להתפטר. "אני חושבת שאחרי החלטה כזאת ראש הממשלה לא יכול לנהל מדינה כמו ישראל. הוא צריך לזכור את מה שאמר על אולמרט, הוא צריך לפנות את עצמו ולהתמודד עם זה, בלי שיהיה רה"מ. אנחנו כמדינה זכאים לרה"מ ישר וערכי שיש לו את כל הזמן לנהל את ענייני המדינה. שיתכבד ראש הממשלה ויפנה את מקומו כדי שנתנהל כמו מדינה צודקת ושוויונית", אמרה.

במפלגות הימין טענו כי יש להמתין עד לסיום השימוע של נתניהו ולהגשת כתב האישום הסופי נגדו. יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן אמר באירוע שבת תרבות בתל אביב כי "בישראל, מי שמוסמך לקבוע אם אדם אשם או זכאי זה רק בית המשפט. אני ממליץ לכולם להתאזר בסבלנות ומציע לכולם לנקוט זהירות כי חזקת החפות שמורה לכולם, גם לראש הממשלה". על המתקפה של נתניהו כנגד אנשי פרקליטות המדינה בעקבות פרסום ההחלטה להגיש נגדו כתב אישום אמר ליברמן כי נעשתה בסערת רגשות וכי "כולנו בני אדם".

שרת השיכון יפעת שאשא ביטון היתה הראשונה מחברי סיעת ‘כולנו’ שהתייחסה להחלטת היועמ"ש. שאשא ביטון אמרה בתיאטרון הבימה כי "לא נשתתף בחגיגה ובריקוד על הדם של ראש הממשלה. עמדתנו בנושא ברורה ונאמרה לאורך כל הדרך: ‘אין על מה לדבר עד לאחר השימוע’. מעבר לכך, אני בטוחה שראש הממשלה יבחר נכון לאחר השימוע".

Leave a Reply

Name *
Email *
Website