
גנץ על ההחלטה לסיים את הלימודים ב-13:00 בזמן הסגר: “החלטה שגויה, פועל לשנות אותה”
שר הבטחון וראש הממשלה החלופי, בני גנץ, אמר הבוקר (חמישי) כי הוא מתנגד להגבלת שעות הפעילות של מערכת החינוך בזמן הסגר שיחל בשבוע הבא. "ההחלטה שגויה ואני פועל לשנות אותה", כתב גנץ. גם שר הרווחה, איציק שמולי, הודיע כי יפעל למניעת קיצור הפעילות בפעוטונים ובמעונות היום.
בהנהגת ההורים הארצית דרשו לאפשר לימודים בבתי הספר גם לתלמידי כיתות ה’ עד י’. מנגד, ראשי ארגוני המורים את המשך הפעלת מערכת החינוך בזמן סגר, עקב הסיכון בהידבקות למורים ולתלמידים.
בהחלטת הממשלה מאמש (רביעי) להטיל סגר נקבע כי החל משני הקרוב, יתקיימו לימודים פיזיים רק בגני הילדים, בכיתות א’-ד’ וי"א-י"ב ובחינוך המיוחד. בכיתות ה’ עד י’ תתקיים למידה מהבית. בנוסף החליטה הממשלה כי יום הלימודים יתחיל בשעה 8:00 ויסתיים בשעה 13:00. ההחלטה היא החלטה עקרונית, והתקנות המפורטות המסדירות את ההתנהלות עדיין לא פורסמו. שר החינוך, יואב גלנט, אמר אתמול כי "ראש הממשלה ושרי הממשלה קיבלו את עמדתי ובחרו לשים את חינוך ילדי ישראל בראש סדר העדיפויות הלאומי".
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל
אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר
בהנהגת ההורים הארצית ביקרו את ההחלטה למנוע מפגש בבתי הספר לכיתות ה’ עד י’. "שוב מקבלים החלטות היסטריות ומפקירים ללא הצדקה שכבות שלמות של תלמידים", אמר מירום שיף, יו״ר הנהגת ההורים הארצית. לדברי הנהגת ההורים, מאז תחילת שנת הלימודים למדו תלמידי ז’ עד ט’ פחות מחודש ימים בבתי הספר. "מלאכת השיקום של ילדינו תיארך זמן רב כי הפגיעה הנפשית, הרגשית והפדגוגית שהצטברה בחודשים האחרונים קשה מנשוא".
גם במועצה לשלום הילד דרשו משרי הממשלה להשאיר את מערכת החינוך פתוחה בכלל שכבות הגיל, כדי למנוע נזקים נפשיים. "אנחנו קוראים לחברי קבינט הקורונה להחליט כי מערכת החינוך היא שירות חיוני וכפועל יוצא מכך, להשאירה פתוחה, בכל שכבות הגיל, גם בזמן הסגר, תוך שמירה מקסימלית על בריאות התלמידים. אסור שוב לנטוש את הילדים והנוער בישראל ואסור למנוע מהם המשך הגעה למסגרות חינוכיות וחברתיות. חייבים ללמוד מטעויות העבר ולא להותיר את הנוער להתמודד עם עוד חרדות, בדידות קשיים רגשיים והעדר מוחלט של שגרה."
דרישה ליום לימודים מלא בגנים
שר העבודה והרווחה, איציק שמולי, אמר הבוקר כי משרדו פועל מול משרד הבריאות כדי לשנות את קיצור הפעילות בפעוטונים ובמסגרות לגיל הרך ולמנוע פגיעה בהורים.
״אין שום הצדקה בהגבלת שעות הפעילות של מסגרות הגיל הרך. מדובר בקבוצות סגורות וקבועות שנמצאות עד לשעות אחה"צ, כך שאין שום היגיון אפידימילוגי בהגבלת שעות פעילותן תוך פגיעה בעבודת ההורים ובחינוך הילדים״.
בוועד הורי הגנים הארצי ביקרו בחריפות את ההחלטה לקצר את יום הפעילות. "לא ניישר קו עם המשך הפגיעה הזו, המצב בלתי סביר ובלתי נסבל", אמרו אחז אגם וסיגל שפיץ-טולדנו, היו"רים המשותפים של הוועד. הם ביקרו את הממשלה על קבלת החלטה מתוך "אינטרסים פוליטיים ולא שיקולים ענייניים", רומזים לפרסומים לפיו קיצור יום הלימודים נועד ליצור ‘תחושה של סגר’ ואין לו הצדקה אפידמיולוגית. אגם ושפיץ-טולדנו הדגישו שימשיכו ללחוץ על מקבלי ההחלטות, כדי שהגנים יהיו פתוחים לפחות עד 14:00.
ארגוני המורים: "זלזול בוטה בחיי ובבריאות עובדי ההוראה"
בהסתדרות המורים מתחו ביקורת קשה על עצם ההחלטה להמשיך בלימודים בזמן סגר, עקב הסכנה לעובדי ההוראה. יפה בן דויד, מזכ"לית הסתדרות המורים, אמרה כי תדרוש את העברת כלל מערכת החינוך ללמידה מרחוק. "לא אאפשר שעובדי ההוראה יסתכנו ויגיעו לעבודה בעוד שאר המדינה יושבת בבית ופקידי משרד החינוך כבר היום נמנעים מקבלת קהל ויושבים מאחורי לוחות פלסטיק שקוף". לדברי בן דויד, "הרצון של צמרת משרד החינוך להחריג את מערכת החינוך בזמן הסגר, הוא שערורייתי ומגלה זלזול בוטה בחיי ובבריאות עובדי ההוראה".
גם יו״ר ארגון המורים בבתי הספר העל-יסודיים, רן ארז, האשים את שר החינוך בהפקרת המורים ודרש לדאוג שיחוסנו מפני הקורונה. ״כל הכבוד על כך ‘שנלחמת’ עבור מערכת החינוך והפעלתה, אך חמור מאוד שבאותו הלהט לא דאגת למורים, אותם אתה מקריב ושולח לחזית ללא כל הגנה של חיסון", אמר ארז, "אתה דן אותם להדבק בהתקהלות עם תלמידים אך אינך דואג שמי שעובד עם קהל יחוסן לאלתר. אנו דורשים חיסון מיידי על ידי ניידות בתוך בתי הספר, כדי לא לטרטר את המורים לקופות החולים. באותה הזדמנות אפשר לבצע בדיקות קורונה לתלמידי בתי הספר״.