דרישה להחזיר את תלמידי א’-ט’ למתווה הקפסולות ביישובים ושכונות עם תחלואה

הסתדרות המורים דורשת משר החינוך להחזיר את מתווה הפרדת הכיתות לקבוציות, זאת בעקבות העלייה בתחלואה בבתי הספר. הסתדרות המורים דורשת את הכלת המתווה, שזכה לכינוי "מתווה הקפסולות", על כל בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים ברשויות ובשכונות ה’אדומות’, בהן יש תחלואה גבוהה ביחס למספר התושבים, או שקצב הגידול בתחלואה בהן גבוה במיוחד.

"משרד הבריאות השית הנחיות על בתי הספר שבלתי אפשרי ליישם במצב הנוכחי", אמרה היום (ראשון) מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דוד. "אף אחד לא יכול לשמור על מרחק של שני מטר בין התלמידים או לאכוף חבישת מסכות במשך יום שלם. את התוצאות של ביטול מתווה הקפסולות וחזרה לכיתות גדולות אנו רואים בימים אלה בעלייה משמעותית במספר החולים. חלק מהרשויות המקומיות דוגמת תל אביב, רמלה ושדרות כבר החלו בכך ודואגים גם לתלמידים וגם לצוותי ההוראה שלהן".

הקריאה להחזרת מתווה הקפסולות נשמעה כבר בשבוע שעבר מפי אנשי חינוך וועדי הורים וזאת לאחר שבעשרות יישובים נרשמו בתי ספר שוועדי ההורים בהם קראו להורים לא לשלוח ילדים לבית הספר. נכון להבוקר, מספר התלמידים וצוותי ההוראה החולים עומד על 330 ו-106 מוסדות חינוך נשארו סגורים, 16,327 עובדי הוראה ותלמידים נמצאים בבידוד מניעתי כחלק מהפעולות בהן נוקט משרד החינוך.​
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל

אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר

Leave a Reply

Name *
Email *
Website