
האוצר: המענק לעידוד החזרת עובדים לתעסוקה יביא להחזרת 80 אלף עובדים בלבד
נציג משרד האוצר האוצר, אסף וסרצוב, העריך היום (ראשון) בדיון בוועדת הכספים כי המענק לעידוד החזרת עובדים לתעסוקה, שמחכה לאישור הוועדה, צפוי לצמצם את שיעור האבטלה ב-1% עד 2% עד סוף השנה, כלומר להביא לקליטתם של כ-80 אלף עובדים שלא היו חוזרים לעבודה בלעדיו. המענק בהיקף של 6 מיליארד שקלים, אמור להינתן למעסיקים בגין עובד שיוחזר מחל"ת לעבודתו, בארבע פעימות, ובהנחה שהעובד משתכר למעלה מ-3,300 שקלים.
שר העבודה והרווחה, איציק שמולי (העבודה) הגיב לדברים ומסר כי "החזרת 80 אלף איש לעבודה מתוך מיליון מובטלים זה כמו לתת אקמול לחולה סופני. אני בטוח ששר האוצר לא יסתפק בכך ולא יעצור כאן. הממשלה חייבת לחשב מסלול מחדש בדחיפות, אחרת אם בסוף השנה יישארו כאן חצי מיליון מובטלים שאין להם לאן לחזור וממה לחיות אנחנו נתנגש בקרחון.
"מערכת הרווחה לא ערוכה לתת מענה לעוד חצי מיליון ישראלים שיפלו מתחת לקו העוני. אקדם תכנית שתבטיח להם קיום בכבוד באמצעות הארכת תקופת החל״ת, לצד מתן תמריצים אגרסיביים יותר להכשרה ולתעסוקה. אסור לנו להשאיר אף ישראלי מאחור״.
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל
אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר
חברי הכנסת שלמה קרעי וניר ברקת (הליכוד) העלו את הטענה כי מבנה המענק הנוכחי איננו עונה על מטרתו – תמרוץ להשבת עובדים לעבודתם, שכן מרבית המעסיקים יקבלו אותו בגין עובדים שאותם היו מחזירים בכל מקרה. לפיכך טענו כי יש לקבוע נוסחה המתמרצת את המעסיק בהתאם לשיעור העובדים אותם החזיר, מתוך העובדים אותם הוציא לחל"ת.
"אם מדברים על יעד של 600 אלף עובדים, העלות הכוללת של זה היא רק 3.3 מיליארד שקלים", אמר יו"ר התאחדות התעשיינים רון קובי בדיון. "גם אם אתה לוקח מרווח ביטחון של מיליארד – עדיין יש שני מיליארד שקל שלא הולכים לשום מקום. אנחנו ביקשנו שני מיליארד לעסקים שנפגעו ושמרו על העובדים שלהם. העובדים הכי פגועים נשארים בלי שום דבר". לדבריו, המעסיקים היו מעדיפים שהוועדה לא תאשר את החוק היום, גם במחיר דחייה ביישומו, לשם הבאת חוק כולל יותר, שנותן מענה טוב יותר למשק.
יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני (יהדות התורה) הביע תקווה שהצעת החוק של האוצר תעבור כבר היום. גפני הוסיף כי הוא מקווה לתת מענה למעסיקים ששמרו על עובדיהם בתקופת הקורונה באמצעות תקציב נוסף בסך 500 מיליון שקלים שהעמיד משרד האוצר. במקביל, הודיע שר האוצר ישראל כ"ץ על פתיחת אתר להגשת הצעות ציבור לאופן השימוש בתקציב נוסף זה. "החלטתי לפתוח נושא זה לציבור ולתת לכם אזרחי ישראל אפשרות להשפיע על קבלת ההחלטות. היכנסו והשפיעו", מסר השר.