נדחתה שביתת עובדי מועצת הלול, שתוכננה להתחיל הלילה (שני), זאת אחרי שנציגי ההסתדרות והמדינה הסכימו שימשיכו לדון במתווה להצעת תנאי פרישה מיטיבים לעובדי מועצת הלול שיבחרו בכך, במסגרת המעבר לתאגיד הפיקוח הוטרינרי החדש.
ההסכמות בין הצדדים, שהושגו במסגרת דיון בבית הדין בירושלים, כוללות בין היתר התחייבות מצד העובדים שלא לנקוט בעיצומים במהלך המשא ומתן, והסדרת טענות האוצר למספר חריגות שכר של עובדים.
לפני הדיון, נפגשו הצדדים לשורת פגישות אינטנסיביות בלשכתה של הממונה הארצית על יחסי העבודה במשרד העבודה והרווחה, עו"ד רבקה ורבנר, שהובילו לדחיית השביתה שאמורה הייתה לפרוץ כבר בשבוע שעבר. הצדדים הסכימו כי גם המשך המשא ומתן יעשה בליווי וררבנר, וכי ייפגשו לפחות לשני מפגשים מדי שבוע, בשלושת השבועות הקרובים.
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל
אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר
בבית הדין טענה ההסתדרות כי על אף שהרפורמה העבירה את סמכויות הפיקוח על ענף הלול, העוף והביצים לתאגיד החדש עוד בסוף 2015, רק בסוף 2019 הוקמה מינהלת הקמה לתאגיד, מולה יכלו העובדים להתנהל. עוד טענו נציגי ההסתדרות כי ב-2015 הסכים האוצר להעניק תוכנית פרישה לעובדים שיבחרו שלא לעבור לתאגיד החדש, אך בפועל המדינה "גררה רגליים" בנושא ולמועצת הלול לא הוצגה חלופה ממשית של פרישה בתנאים מיטיבים.
"אנו רואים לנכון להדגיש את התרשמותנו מכלל הדברים שנשמעו בישיבת בית הדין היום, כי גישור הפערים שנותרו בין הצדדים אפשרי ואנו סמוכים ובטוחים שכל הנוגעים בדבר ישכילו לעשות את המירב על מנת להמשיך ולשמור על יחסי עבודה תקינים", כתב בית הדין שאישר את ההסכמות בין הצדדים.
אל התאגיד החדש אמורים לעבור כ-120 פקחים וכ-35 רופאים וטרינרים שעבדו עד כה במועצה לענף הלול. גם עובדי מועצת החלב, וטרינרים ברשויות המקומיות וכאלה שעובדים בהתקשרויות ישירות עם מפעלים אמורים להיקלט בתאגיד.
את ההסתדרות ואת ועד העובדים ייצגו בהליך עו"ד קרן קלפר ועו"ד מירי מלכי.