ההתאחדות לכדורגל: “קריאות על רקע העדפה מינית יגררו העמדה לדין”

ההתאחדות לכדורגל הגיבה היום (ראשון) לקריאות ההומופוביות כלפי שוער מכבי נתניה דני עמוס ושלחה מסר לקבוצות – "קריאה על רקע העדפה מינית כלפי שחקן, תגרור העמדה לדין".

כזכור, במהלך משחק הליגה שנערך אתמול (שבת) בין מכבי ת"א למכבי נתניה, אוהדי מכבי ת"א הקניטו את שוער מכבי נתניה דני עמוס ושרו לו "דני עמוס ההומו". זהו השבוע השני ברציפות ששוער נתניה סופג הערות הומופוביות והפעם שלישית מתחילת העונה.

במכתב שפרסם היום (ראשון) תובע ההתאחדות עו"ד ניר רשף הוא מבהיר "התופעה הבזויה של קריאות על רקע העדפה מינית מהווה עבירה משמעתית לכל דבר וענין – התנהגות בלתי הולמת של קהל אוהדים. אבקשכם להבהיר לקהל אוהדיכם ולפעול לטובת הנושא, כי התנהגות זו, אינה ראויה בלשון המעטה וכי ההתאחדות לכדורגל אינה מוכנה לקבל קריאות על רקע הומופובי ביציעים".
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל

אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר

לפי לשון המכתב ההתאחדות לכדורגל מתכוונת לפעול בנושא בשונה מבעבר "כדרכי, אינני נוהג להעמיד לדין באירוע ראשוני ללא מתן אזהרה/הנחייה אך ברור כי החל מעתה, קבוצה אשר קהל אוהדיה יתבטא בצורה זו, תועמד לדין על כך המשתמע מכך. תקוותי כי לא נצטרך לעסוק בהתנהגות מסוג זה פעם נוספת. השנה היא 2020 אם יש צורך להזכיר".

תובע ההתאחדות לכדורגל הבהיר הבוקר לקבוצות, כי מעתה יועמדו לדין במידה שיושמעו קריאות מקניטות על רקע העדפה מינית מצד האוהדים. השנה היא 2020 ועל כולנו יחד להוכיח כי אפשר למגר את מי שעדיין נמצאים בחשיכה
?‍?⚽??

פורסם על ידי ‏ההתאחדות לכדורגל בישראל – The Israel Football Association‏ ב- יום ראשון, 1 במרץ 2020

 

ארגון שחקני ושחקניות הכדורגל שתקף את ההתאחדות על חוסר התגובה בנושא פרסם הודעה "ארגון השחקנים מברך על הודעת תובע ההתאחדות לקבוצות, לפיהן קריאות על רקע הומופובי מהוות עבירה משמעתית. אנחנו מודים להתאחדות על כך שנענתה לדרישתנו לנקוט פעולה תקיפה מול הקריאות ההומופוביות, מתוך הגנה על שלומם וכבודם של השחקנים. שחקנים ובני משפחותיהם לא צריכים להרגיש מוטרדים על רקע העדפה מינית במקום עבודתם. אנו דורשים קביעת כללים ברורים שישימו קץ לתופעה המכוערת, כפי שנהוג אל מול קריאות גזעניות".​

Leave a Reply

Name *
Email *
Website