
הוכרזו הזוכים במכרז לביצוע תכנית שתאפשר שימוש בחשמל סולרי גם כשהשמש לא זורחת
רשות החשמל הודיעה היום (שני) על התוצאות המכרז השני להקמת מתקני ייצור חשמל בטכנולוגיה פוטו-וולטאית בשילוב קיבולת אגירה.
המחיר שנבחר להפקת 609 מגה וואט הוא שיא נמוך של 17.45 אגורות לקוט"ש, שהופך אנרגיה זו לזולה בהרבה לעומת הפקת חשמל מגז. השימוש במתקני אגירה גם מאפשר לספק פי 2.5 פנלים סולריים על אותו מקום פנוי ברשת החשמל, משום שהאגירה מאפשרת להעביר את החשמל על פני הרבה יותר שעות.
זוכי המכרז להקמת מתקני ייצור חשמל בטכנולוגיה פוטו-וולטאית בשילוב קיבולת אגירה (מקור: רשות החשמל, עיצוב: אידאה)
שר האנרגיה, ד"ר יובל שטייניץ מסר: "כחלק מהמדיניות הממשלתית לייצור חשמל מאנרגיה סולארית אנו מקדמים תכנית היסטורית לשילוב אגירת חשמל, שתאפשר שימוש בחשמל גם בשעות שהשמש לא זורחת. תוצאות המכרז הן הצלחה אדירה, מבחינת המחיר הנמוך שקיבלנו, שהוא נמוך יותר מהמכרז הראשון שבוצע השנה, וכן מבחינת כמות החשמל שייאגר. זהו צעד משמעותי שיאפשר לנו להגיע ליעד של כ-30% ייצור חשמל מאנרגיה סולארית עד שנת 2030, והובלת ישראל תוך שנים ספורות למקום הראשון בעולם בייצור חשמל מהשמש".
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל
אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר
מ"מ יו"ר רשות החשמל יואב קצבוי: "רשות החשמל ממשיכה ליישם את מדיניות המעבר לאנרגיה ירוקה ושילוב אגירה במשק, בצורה היעילה ביותר לרווחת כלל הצרכנים והציבור בישראל. כמות ההצעות הגדולה והמחירים האטרקטיביים שהוצעו במסגרת ההליך מעידים על האמון הגדול במשק החשמל".
בהליך השתתפו 10 מציעים שהגישו למעלה מ- 55 הצעות בהספק מצטבר של 870 מגה וואט. המליאה החליטה לקבל 33 הצעות של שבעה מציעים שונים בהספק מצטבר של 609 מגה וואט. מחיר החשמל שישולם לזוכים בהליך הוא 17.45 אג’ לקווט"ש, מחיר שנמוך ביותר מ-12% מהמחיר שנקבע בהליך הקודם.
בהתאם לתנאי ההליך, יידרשו הזוכים להקים בתוך שנתיים וחצי מתקן פוטו וולטאי בשילוב מתקן אגירה עם יכולת של ארבע שעות אגירה לפחות.