העובדות השובתות יצאו מבאר שבע לבית המנכ”ל בעומר כדי לדרוש הסכם קיבוצי

עובדות ‘ח.צ. שיקום בקהילה’ שובתות מפגינות בשעה זו מול ביתו של מנכ"ל החברה רפי חדד בעומר בדרישה לחתימת הסכם קיבוצי ראשון בחברה. העובדות שובתות מזה כשבוע במחאה על גרירת רגלי ההנהלה במו"מ הקיבוצי.

"בתקופת הקורונה המשכנו לעבוד כרגיל, בייחוד עובדי ההוסטלים שעובדים 24 שעות ביממה. גם עובדי מסגרות הדיור המוגן המשיכו לעמוד בקשר וללוות את המטופלים בזום ובטלפון". אומרת נועה רחמני, עובדת סוציאלית חברת ועד הפעולה המייצגת את 250 עובדות ועובדי החברה.

"השענו את כל הפעילות הארגונית כי הבנו את גודל השעה, אבל עם החזרה לשגרה הבהרנו חודש מראש שלא נהיה מוכנים יותר לסחבת. אמרנו למנכ"ל שיש לו אפשרות לשבת איתנו למו"מ אינטנסיבי ולהגיע לחתימת הסכם – משלא קיבלנו תשובה פתחנו בשביתה ללא הגבלת זמן".  היא מוסיפה
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל

אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר

במסגרת השביתה מגיעות מדי יום העובדות להפגין מול משרדי החברה בבאר שבע, והיום הן הגיעו לראשונה להפגין גם מול ביתו של הבעלים. "ההנהלה מזמינה עלינו משטרה ומשסה בנו את בעלי העסקים השכנים, שכבר שפכו עלינו מים. הם מצלמים אותנו ומנסים להפחיד אותנו, מעבירים מסרים מאיימים באמצעות מנהלים. היום דיווחו עובדות לוועד שמנהלת אמרה להם שמחפשים עובדים להחליף אותם, ושלא יוכלו לחזור לעבודה לאחר השביתה". אומרת רחמי לדבר

חלק מדרישות העובדות הן יישומו המלא של צו ההרחבה לעובדים הסוציאליים, שנכנס לתוקף כבר במרץ 2017. רחמני מסבירה כי "לעובדים הסוציאליים מגיעות קופות גמל, תשלום 20% נוספים על משמרת שניה, מתח דרגות מותאם – אלה דברים שמגיעים לנו לפי חוק ובכל זאת אנחנו מוצאות עצמינו נאלצות להיאבק עליהן".

 

לצד זאת, המדריכים השיקומיים בחברה משתכרים כיום שכר מינימום, על אף שלחלקם וותק המגיע גם ל-13 ו-20 שנה, והם מועסקים במתכונת שעתית. למדריכי הלילה המועסקים בהוסטלים בלילות, החברה אף אינה מפרישה הפרשות פנסיוניות בגין עבודתם. "אנחנו במו"מ כבר שנה וחצי לאורך המשא ומתן ההנהלה רק החזירה לנו שוב ושוב את הטיוטא שהצגנו, מבלי להציע כל אלטרנטיבה.

"הם רק מחקו סעיפים ‘זה אני לא יכול, זה אני לא יכול’. לא מציעים כלום. גם דברים שהוסכמו הם חוזרים מהם. בדצמבר הכרזנו סכסוך עבודה, בינואר ערכנו שביתת אזהרה בת יום. יו"ר הסתדרות המעו"ף גיל בר טל נפגש איתו והיתה ביניהם התכתבות אבל לא הייתה שום התקדמות". אומרת רחמני

עובדי החברה, העוסקת בשיקום קהילתי של אנשים המתמודדים עם מגבלות נפשיות בקהילות תומכות, דיורים מוגנים והוסטלים, התאגדו בהסתדרות בפברואר 2018, כשבתוך פחות מ-24 שעות הצטרפו להתארגנות כ-75% מ-250 העובדים. עם זאת, הכירה ההנהלה בהתאגדות, ונכנסה עמה למשא ומתן על הסכם קיבוצי, רק אחרי מאבק והפגנות בנושא.

מחברת ח.צ. לא התקבלה תגובה לטענות העובדות.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website