
העימות בנגורנו קרבאך: הפסקת אש תכנס לתוקף בשבת בצהריים
ארמניה ואזרבייג’ן הסכימו על הפסקת אש באזור נגורנו קרבאך החל מיום שבת בצהריים. ההסכם הושג בתיווך רוסי ומגיע לאחר שבועיים של לחימה אינטנסיבית באזור.
שרי החוץ של שתי המדינות מסרו הצהרה לפיה הפסקת האש נועדה כדי להחליף אסירים ולהביא הרוגים לקבורה, ושפרטים מדויקים יוסכמו בהמשך.
ההודעה הגיעה לאחר 10 שעות של דיונים במוסקבה, בתיווך שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב, שהקריא את ההצהרה. הוא קבע כי הפסקת האש צריכה לסלול את הדרך לשיחות על יישוב הסכסוך. אם הפסקת האש תחזיק זו תהיה הצלחה משמעותית לרוסיה, שיש לה ברית ביטחונית עם ארמניה אך גם קשרים מתחזקים עם אזרבייג’ן.
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל
אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר
נגורנו-קרבאך (גרפיקה: אידאה)
סבב הלחימה בין ארמניה לאזרבייג’ן החל ב-27 בספטמבר, ועל פי הערכות נהרגו בו מאות בני אדם עד כה.
שעות אחדות לפני ההודעה על הפסקת האש הבהיר נשיא אזרבייג’ן בנאום לאומה כי הוא עומד על זכותה של מדינתו לתבוע מחדש את הטריטוריה שבמחלוקת לאחר שהתערבות המעצמות לא הצליחה לקדם את הדיונים בנושא בסנטימטר. "ארגונים בינלאומיים אמרו שאין פתרון צבאי לסכסוך. לא הסכמתי איתם וצדקתי. הסכסוך עכשיו נפתור באמצעות אמצעים צבאיים והאמצעים הפוליטיים יגיעו בהמשך".
ארמניה ואזרבייג’אן, ששתיהן היו בעבר חלק מברית המועצות, שוכנות בדרום הקווקז וחולקות גבול שקט עם גיאורגיה ועם שלוש מעצמות אזוריות: רוסיה, טורקיה ואיראן. מאז פירוק ברית המועצות בסוף שנות ה-80, שתי המדינות מצויות בעימות סביב הגבול ביניהן. במלחמה שנערכה ביניהן זכו הארמנים לעצמאות בחבל נגורנו-קרבאך (ארצח בארמנית), בו קיימת מדינה ארמנית דה-פקטו בשטח שהקהילייה הבינלאומית מכירה בו כחלק מאזרבייג’אן.