הצבעה בכפפות ובמסיכה: 13 קלפיות מיוחדות לאזרחים השוהים בבידוד מחשש לקורונה

אלפי האזרחים השוהים בבידוד בית מחשש לנגיף הקורונה יוכלו להצביע מחר (שני) ב-13 קלפיות מיוחדות עבורם שתקים ועדת הבחירות המרכזית ברחבי הארץ. הקלפיות יופעלו על ידי מתנדבים של מגן דוד אדום, וימוקמו בחניונים ובשטחים פתוחים, בתוך אוהלים. כדי לאפשר את ההצבעה תוקן הצו של משרד הבריאות המחייב אזרחים שחזרו ממדינות בהן התפרץ נגיף הקורונה לשהות בבידוד בביתם, ונוסף לו היתר לצאת ולהצביע בקלפיות המיוחדות.

לפי הוראות משרד הבריאות, בקלפיות יכולים להצביע רק אזרחים השוהים בבידוד בית שלא אובחנו כחולים או נשאים של הנגיף או סובלים מהתסמינים שלו. משרד הבריאות אוסר על הגעה לקלפיות אלו בתחבורה ציבורית או במוניות ומתיר להגיע ברכב פרטי בלבד, ככל האפשר ללא מלווה, ללא עצירות במקומות ציבוריים או חניות ביניים וללא מעבר במעליות. המשרד הורה לשוהים בבידוד הבאים להצביע להגיע לקלפי עם מסיכה, ובמידה והם מגיעים עם מלווה, גם המלווה צריך לחבוש מסיכה.

הקלפיות יפעלו מהשעה 10:00 עד 17:00 בירושלים, צפת, עפולה, חיפה, תל אביב (בצפון ובדרום העיר), חולון, באר שבע, אשקלון, אילת, ראש העין, מודיעין וכפר סבא (לרשימה המלאה הקישו כאן).
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל

אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר

כל מצביע שיגיע לקלפי המיוחדת יקבל ממזכיר ועדת הקלפי מסיכה וכפפות. לצורך זיהויו על ידי חברי ועדת הקלפי, הוא יסיר את המסיכה ויחתום על הצהרה כי הוא נמצא בבידוד (אם ההצהרה תיחתם בעט שיקבל בקלפי, העט ייזרק לפח בתום השימוש). ההצבעה תתבצע במעטפה כפולה, בדומה לבחירות בצה"ל – המעטפה עם פתק ההצבעה תוכנס למעטפה נוספת שעליה ייכתבו פרטיו של המצביע, כדי למנוע הצבעה כפולה. בסיום ההצבעה תיעטף הקלפי בשקית ניילון ותוסע הקלפי למרכז הספירה הארצי של ועדת הבחירות המרכזית, ולאחר אימות פרטי המצביעים שעל המעטפות הכפולות, ייספרו הקולות. כל קול יצורף לקלפי שבה היה אמור הבוחר להצביע.

הבחירות בישראל וסוגיית נגיף הקורונה.
כ- 15 קלפיות ייעודיות יוקמו ברחבי הארץ ואזרחים שנמצאים בבידוד יוכלו להצביע בקלפיות אלו. סגל עובדי מד"א יהיו חברי ועדת קלפיות אלו.
בואו תראו את הקלפיות הייעודיות >>>#CoronaVirus #COVID19 #בחירות2020 pic.twitter.com/yYsAL0qShR

— ועדת הבחירות המרכזית (@electionknesset) February 26, 2020

מנכ"לית ועדת הבחירות אורלי עדס אמרה ל-ynet כי הוועדה התקשתה למצוא עובדים לקלפיות המיוחדות, ולכן הוחלט כי הן יאוישו על ידי מתנדבים ועובדים של מגן דוד אדום.

 

Leave a Reply

Name *
Email *
Website