בני גנץ: "בימים האחרונים התגלו פרטים חדשים בעניין פרשת הצוללות. אנחנו שלושה רמטכ"לים וחסבר קבינט שהוסתר מהם שראש הממשלה מקבל כסף, 16 מיליון שקלים שהלכו לכיס של נתניהו מחברה הקשורה ישירות לעסקת הצוללות. זה אובדן מוחלט של אמון במנהיגות, זהו שבר שלא ניתן לאיחוי.
"השבוע נחשף גם שראש הממשלה אישר מאחורי גבה של מערכת הביטחון מכירת צוללות מתקדמות למצרים. זאת בלי שאף אחד מהגורמים המוסמכים במערכת הביטחון יידע על ה. נתניהו הכחיש זאץ. הוא שיקר, פשוט שיקר. זאת גם פגיעה באמון הציבור במערכת וגם פגיעה בביטחון.
"בשל אבדן האמון אני מודיע בזאת שאנחנו נקים ועדת חקירה ממלכתית שתחקור את הפרשה הזאת ואת כל המעורבים בה. אנחנו הקדשנו את כל חיינו לביטחון מדינת ישראל. נלחמנו ואיבדנו חברים, ותמיד האמנו שמעליהו עושים את המלאכה בצורה נאמנה וןבניקיון כפיים.
"מגיע לכל חייל, לכל הורה, לכל אזרח ישראלי תשובות. לא ננוח ולא נרפה עד שהאמת הזאת תצא לאור. מגיע לכל אזרח ישראלי הנהגנה עם ערכים".
בוגי יעלון: "אקדים ואומר – מדינת ישראל זקוקה לצוללות. על זה אין ויכוח. הצוללות הן כלי ביטחוני אסטרטגי חשוב מהמעלה הראשונה. כל גורמי הביטחון המקצועיים – חיל הים, אגף התכנון בצה"ל, הרמטכ"לים בשנים האחרונות, המטה לביטחון לאומ ומשרד הביטחון קבוע שאין צורך ביותר מחמש צוללות כדי לתת מענה לכל תרחישי האיום והייחוס על ביטחון ישראל.
"ביבי – מה גרם לך לדרוש באוגוסט 2015 להעלות את מספר הצוללות ל-9, ללא כל דיון בפורום מקצועי ובניגוד לעמדת כל גורמי המקצוע. ביקשת מראש המל"ל להציג את עמדת המל"ל בנושא וקיבלת תשובה מראש המל"ל יוסי כהן שעמדת המל"ל היא שצריך חמש צוללות. ביבי, מה גרם לך לנסות לחתום על חוזה עם קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל בפברואר 2016, לרכש שלוש צוללות ושתי ספינות לוחמה נגד צוללות בסך 2 מיליארד אירו. לצוללות נוטספות כאמור לא נזקקנו, וספינות לוחמה נגד צוללות איש לא דרש. לא בחיל הים, לא במטה הכללי, לא במשרד הביטחון.
"את החתימה על החוזה הזה אני מנעתי בפברואר 2016. באביב 2015 הסתבר לי שממשלת גרמניה החליטה למכור צוללות באיכות דומה לשלנו לממשלת מצרים. ההחלטה הזאת הפתיעה אותי. הפתיעה אותי ואת אנשי משרד הביטחון. מבירור שעשה האלוף במילואים עמוס גלעד, ראש האגף המדיני-ביטחוני, עם הגרמנים, למדתי שהאישור ניתן על ידך ביבי. שאלתי אותך אם נתת אישור לממשלת גרמניה והכחשת. לכן ביקשתי מנשיא המדינה טרם נסיעתו לגרמניה לבדוק את הנושא עם הקאנצלרית. הנשיא חזר עם אותה תשובה.
"ביבי, מה גרם לך לאשר זאת מבלי ליידע אותי או את הקבינט. מה גרם לך להתערב וללחוץ לביטול המכרז הבינלאומי לרכישת ספינות המגן לאסדות הגז, ולנסות להפנות את העיסקה מלכתחילה למספנת טיסנקרופ? ביבי, על בסיס מה פנה עוה"ד דוד שמרון, יחד עם מיקי גנור, אותו מתווך שהפך לעד מדינה, שבוע לאחר סיום תפקידי כשר הביטחון, ליו"ר ההסתדרות ולמזכיר ארגון אזרחים עובדי צה"ל והודיעו להם שמספנת חיל הים הולכת להיות מופרטצ, חברת טיסנקרופ הולכת להיות אחראית לתחזוקת כלי השיט של חיל הים, ושכדאי להם, לאבי ניסנקורן ומשה פרידמן, לשתף פעולה עם המהלך, כי בכל מקרה זה ינחת עליהם מלמעלה. את זה לא ידעת.
"התשובות נמצאות כנראה, ועוד שאלות רבות, בקשר שבין סביבתך הקרובה ביבי לעסקאות עם מספנת טיסנקרופ. משרד עורכי הדין שמרון מולכוף המשנה לראש המל"ל אבריאל בר יוסף, שרצית למנות לראש המל"ל, ראש הסגל ב לשכתך, דוד שרון, שלאחרונה ניסית לסייע לו להיבחר לרשימת הליכוד לכנסת, ולנוכח הגילויים האחרונים, ייתכן שגם בעובדה שבן דודך נתן מיליקובסקי הוא ספק פלדה למספנת טיסנקרופ ובמשך שנים החזקת מניות בחברה זאת. אין לי ספק שזאת פרשת השחיתות החמורה ביותר בתולדות המדינה,ף בה הועדף בצע כסף על טובת המדינה וביטחון המדינה. ביבי, את התשובות לשאלות האלה אתה חייב לא רק לי, אלא לכל אזרחי מדינת ישראל, ובמיוחד לחיילי צה"ל, שצריכים לתת אמון בהנהגה ששולחת אותם למשימות ההגנה של מדינת ישראל".