
התכנית הכלכלית נגד הקורונה: 40 מיליארד ש”ח בסיוע ישיר, 40 מיליארד ש”ח באשראי
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון הציגו הערב (שני) את תכנית הסיוע למשק להתמודדות עם נגיף הקורונה. גודל התכנית: 40 מיליארד שקל בסיוע ישיר, ועוד 40 מיליארד שקל בתזרים והקלות אשראי. הצעדים החדשים שהוכרזו היום הם מענק לעצמאים של 6000 שקלים בחודש מרץ, ועד 7,000 שקלים לחודש אפריל ופטור מארנונה לעסקים שנפגעו.
בתכניות יוקצו 10 מיליארד שקלים למערכת הבריאות, 20 מיליארד שקלים לרשת ביטחון סוציאלית – 17 דמי אבטלה ו-3 מיליארד לעצמאיים, 32 מיליארד שקלים לעסקים – רובם בצורת הלוואת, ו-8 מיליארד תכנית האצה למשק עליה לא נמסרו פרטים. "התכנית הגדולה והרחבה שידעה הכלכלה הישראלית אי פעם. התכנית נועדה לתת מענה מקיף למשבר שנוצר" אמר שר האוצר. "היום נוסיף 70 מיליארד שקלים בנוסף ל-10 שהקצנו בעבר, כ-6% מהתוצר של מדינת ישראל". יש לציין כי חלקו של הסיוע הישיר בתכנית הוא 40 מיליארד שקלים – כ-3% מהתוצר.
תקציב הבריאות – 10 מיליארד שקלים
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל
אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר
במסגרת התכניות יוקצו, כפי שכבר פורסם, 10 מיליארד שקלים למערכת הבריאות למטרת הצטיידות ומאבק בנגיף.
רשת ביטחון – 20 מיליארד שקלים
לצד זאת תוקצבה רשת ביטחון סוציאלית לשכירים, לעצמאים ולאוכלוסיית הגיל השלישי בגובה 20 מיליארד שקלים.
מתוכם: 17 מיליארד שקלים דמי אבטלה וחל"ת – שיצאו נכון לעכשיו מקרן הביטוח הלאומי. כחלון הצהיר על שתי הקלות שמגדילות את מספר הזכאים: קיצור תקופת העבודה שנדרשת (תקופת האכשרה) ל-6 חודשים, והארכת תקופת הזכאות לדמי אבטלה ל-130 אלף אזרחים מעל גיל 67.
3 מיליארד שקלים מענקים לעצמאיים. בחודש הקרוב יקבלו עד 6,000 שקלים ובחודש הבא עד 8,000 שקלים – ממוצע של עד 7,000 שקלים
סיוע לעסקים – 32 מיליארד שקלים
6 מיליארד שקלים מענק לעסקים – כלומר קרן סיוע ישיר ולא אשראי, 3 מיליארד שקל החזר מקדמות מס הכנסה לעסקים שנפגעו, 3 מיליארד שקלים לביטול ארנונה לעסקים שנפגעו
8 מיליארד שקלים – קרן הלוואה בערבות המדינה לעסקים קטנים ובינוניים. ההחזר שלהם מתחיל עוד שנה, ובשנה הזאת המדינה תממן את הריבית. 6 מיליארד שקלים קרן הלוואות לעסקים גדולים – בנפח שמעל 4 מיליון שקלים. 4.5 מיליארד שקלים קרן מנוף לשיקום עסקים לאחר המשבר.
70 מיליון שקלים לאוכלוסיות נוספות.
תכנית האצה למשק – 7.7 מיליארד שקלים
מענה תזרימי להייטק בגודל 1.5 מיליארד שקל, דיגיטציה ולמידה מקוונת בשווי 300 מיליון שקל, האצת פרוייקטים של תשתיות בשווי 1.1 מיליארד שקל ועוד 4.8 מיליארד שקל שלגביהם אין פירוט.
"אני אומר לכל מי שנפגע מהמשבר – המצוקה שלכם נוגעת לליבי" אמר ראש הממשלה. "אתם עוברים טלטלה. החיים השתנו לכולנו בבת אחת. נעשה כל מה שצריך כדי שבהמשך נוכל להחזיר אתת הכלכלה שלנו למסלול צמיחה. גם את המשבר הזה נצלח יחד בכוחות משותפים. כשאני מדבר על יחד אני מדבר גם על ממשלת חירום לאומית. השעה דורשת ויתורים לא קלים מכולנו. אין יעד חשוב יותר מאשר לשלב ידיים וירטואלית למען האחריות הלאומית.