“זו תקופה קשה אבל זו גם תקופה שמרגש להיות בה עובד הביטוח הלאומי”

240 מתוך כ-400 נציגי השירות במוקד הביטוח הלאומי נכנסו לבידוד או נמצאו חיוביים לקורונה. "כל עובד מאומת מכניס איתו עוד כ-20 עובדים ויותר לבידוד", אומרת ל’דבר’ נחמה שפירא, מנהלת אגף שירות לקוחות בביטוח הלאומי, האחראית על המוקדים. "החל מהשבוע הבא עובדים יתחילו לחזור לעבודה מהבידוד, ואני מקווה שלא נראה עוד גלים כאלה בהמשך".

לדבריה, במוקדי הביטוח הלאומי ישנה הקפדה גבוהה ביותר על הנחיות התו הסגול, ועמדות העבודה של העובדים מופרדות במחיצות גבוהות בין עובד לעובד ובין שורה לשורה. "אי-אפשר לקום מהעמדה בלי מסיכה והכניסה לקפיטריה הוגבלה גם היא. כבר היו לנו אנשים בודדים שיצאו לבידוד אבל בשבועיים האחרונים אלו כמויות שלא הכרנו, וזה הולם גם את העליה בתחלואה שאנחנו שומעים עליה בחדשות". מוקד כרמיאל שמכיל לדבריה כמאה עובדים הושבת לגמרי וגם במוקד בצפת, שמעסיק כ-300 עובדים, ישנם שיעורים גבוהים של עובדים מבודדים. המוקדים הקטנים יותר בבאר שבע ונתיבות מצליחים בינתיים להחזיק יותר בשגרה.

משרדי המוסד לביטוח לאומי בירושלים (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

בינתיים, נאלצו בביטוח הלאומי לצמצם את שעות עבודת המוקד ל-7:00-17:00, לאחר שמתחילת משבר הקורונה הרחיבו אותן עד השעה 20:00. "העובדים שנשארו נתונים בעומס חריג של עבודה וריכזנו אותם למשמרות יותר קצרות כדי שלא יותשו". במקביל פעלו בביטוח הלאומי לשיפור השירות, למשל  באמצעות הפעלת מנגנון ‘שיחה חוזרת’ שמאפשר לאנשים שיחזרו אליהם על-פי מקומם בתור מבלי שיצטרכו להמתין על הקו, וכן השקת דף נחיתה דיגיטלי שאמור לסייע בהנגשת השירותים השונים של המוקד. "כמות המשתמשים בשירות האישי באתר האינטרנט שלנו עברה השנה את ה-40 מיליון כניסות. אנשים שנכנסים לראות מה קורה איתם. דברים שלא הכרנו בעבר".
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל

אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר

"בניגוד לשירותי מוקד אחרים שיש בהם תחלופה יחסית גבוהה, רבים מעובדי המוקד עובדים בו כבר מאז הקמתו ב-2015 וחלקם מומחים לכל דבר ועניין בתחום הביטוח הלאומי", אומרת שפירא. "זו תקופה מאוד מאתגרת מבחינתם, ועוד לפני ההתפרצות הנוכחית הם עבדו בעומסים מאוד גבוהים כי בבת אחת כל עם ישראל נעשה זקוק להם. אנחנו לא זוכים למחמאות כמו הצוותים הרפואיים, אבל נציגי השירות נמצאים בחזית הקורונה הכלכלית. הם נחשפים לחרדות של אנשים שדואגים לפרנסתם, למשפחתם, למשכנתא". גם במישור המקצועי נדרשים העובדים להתעדכן חדשות לבקרים על התקנות והחוקים החדשים והמשתנים, ותנאי הזכאות למענקים השונים.

"זו תקופה קשה שאנשים נעשים בה לפעמים גם תוקפניים. אבל זו גם תקופה שמרגש להיות בה עובד הביטוח הלאומי. אני עובדת כאן כבר 40 שנה, לקראת הפנסיה, ולא הייתה לי מעולם תקופה מאתגרת כל כך אבל שגם ידעתי היטב כל כך למה אני פה. אני מרגישה שליחות".

Leave a Reply

Name *
Email *
Website