חבטה את תקרת הזכוכית: עוזרת מאמן ראשונה בליגת הבייסבול בארה”ב

ציון דרך משמעותי לשוויון בספורט בארה"ב. אליסה נקן בת ה-29 מונתה לעוזרת מאמן של קבוצת סן פרנסיסקו ג’איינטס מליגת הבייסבול הבכירה MLB, בכך הפכה לאישה הראשונה שמועסקת כעוזרת מאמן במשרה מלאה בליגה.

נקן תהיה אחת העוזרות מאמן בדרגה הנמוכה יחסית במועדון, היא תהיה אחת מ-13 עוזרי המאמן של הקבוצה ולא תשתתף בינתיים במשחקים עצמם, בהם משתתפים רק 7 העוזרים הבכירים של הקבוצה. למרות שזכתה להתקבל לתפקיד משני יחסית בצוות העוזרים, העובדה ששחקנית העבר בסופטובל, ענף ספורט הדומה לבייסבול ופופולארי בעיקר בקרב נשים, הופכת לעוזרת מאמן בליגת הבייסבול הבכירה, היא פתיחת דלת משמעותית נוספת לנשות ספורט בארה"ב.

The first female coach in @MLB history? Our very own Alyssa Nakken. #NGWSD | #SFGiants pic.twitter.com/yDmEUV4yJK
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל

אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר

— SFGiants (@SFGiants) February 5, 2020

בשש השנים האחרונות עבדה נקן בתוך הארגון כמתמחה ולאור עבדותה הטובה והערכה לה זכתה, היא קבלה את הקידום למשרת עוזרת מאמן. נקן הייתה שחקנית סופטבול בין השנים 2009-2012 בזמן לימודיה בסקרמנטו סטייט. היא נבחרה 3 פעמים לנבחרת המצטיינות של ה’קונפרנס’ ובשנתה האחרונה נבחרה לשחקנית מצטיינת של הקונפרנס.

המינוי זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, בעקבותיו נדרשה להתרגל במהרה לאור הזרקורים ולהפיכתה לפורצת דרך משמעותית באחד מענפי הספורט הגדולים והמשפיעים בארה"ב. "היו הרבה מאוד רגעים שאמרתי לעצמי וואו השבוע" אמרה נקן בהצגתה לתקשורת "אני תמיד רציתי להיות מודל לחיקוי בדברים שאני עושה. לאורך כל חיי תמיד הייתי מנהיגה במעשי, אני לא חושבת שזה הולך להשתנות".

Leave a Reply

Name *
Email *
Website