
יולי אדלשטיין: “דורש פיצוי מלא לעסקים, לא דמי כיס”
"לא יכול להיות מצב שאנחנו דורשים הגבלות ואחר כך עצמאים ועסקים לא יקבלו את הפיצוי הנדרש. לא אתן למצב הזה להימשך", אמר היום (ראשון) שר הבריאות יולי אדלשטיין בטקס חנוכת מחלקות קורונה צבאיות במתחם התת-קרקעי של בית חולים רמב"ם.
בתגובה לפניית ‘דבר’, אמר שר הבריאות כי בקריאה ל"פיצוי מלא" לבעלי עסקים, התכוון לכזה שניתן "לפי מה שהעסק הרוויח ולא 2,000 שקלים בלבד". השר לא השיב לשאלה אם מדובר בפיצויים על הפגיעה הכלכלית בתקופת ההגבלות הנוכחית או בכל תקופת משבר הקורונה.
שר הבריאות, ושר הביטחון בני גנץ, שהשתתף אף הוא באירוע, התייחסו גם לאסטרטגיית היציאה מהסגר. לדברי אדלשטיין, "מי שיוצא בקריאות לפתוח באופן מידי את הכל, הורס את הכלכלה ואת החיים של בני האדם". גנץ הבהיר כי "בכפוף להמשך מגמת ירידה בתחלואה, נפעל לפתיחה מבוקרת, מדורגת, מנוהלת ומפוקחת של העסקים שאינם מקבלים קהל".
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל
אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר
שר הביטחון אמר באירוע, שציין את הפעם הראשונה שצה"ל מעניק טיפול רפואי לאזרחים, כי נבחנת כבר האפשרות להרחיב עוד יותר את השתתפות הצבא בטיפול בחולי קורונה על מנת "להשלים פער של עשור של הזנחה" של מערכת הבריאות הישראלית.
"אנחנו נלחמים בשטח יחד עם ראשי רשויות כדי לנצח את המערכה המקומית", אמר גנץ, "יש מה לבחון בדרך שבה התנהלנו ביציאה מהסגר השני. אני אבחן ואתייעץ מהן הדרכים הנכונות לבחון את זה, יש לזה היבטים רפואיים, משקיים, חברתיים, ממשלתיים, וחייבים לתחקר את עצמנו כי אנחנו לפני אותה נקודה בדיוק. אם לא נעשה הפעם את הדברים נכון – אפשר שנגשה עוד פעם".
השר קרא לפעול להמשך הרחבת יכולות הטיפול בבתי החולים, והתחייב "להמשך בניין הכוח בתחום קטיעת שרשראות ההדבקה".
לפי צה"ל, מחלקות הקורונה הצבאיות יופעלו על ידי כ-100 אנשי צוות רפואי צבאי, הכוללים רופאים ורופאות, אחים ואחיות, חובשים, חובשות וסגל רפואי נוסף מתוך מערך הרפואה הצבאי הסדיר של חיל הרפואה.