
ישיבות, כוללים, מכינות ומדרשות יחזרו לפעילות תחת תנאים מגבילים
הישיבות, הכוללים, המדרשות והמכינות הקדם צבאיות בישראל חוזרות לפעולה סדירה. מערכת החינוך חוזרת בהדרגה לשגרה וכעת גם מסגרות החינוך העל יסודיות שהלומדים בהן שוהים במסגרת פנימייתית ישובו לפעילות תחת מגבלות מסוימות.
במסגרת האישור שנתן משרד הבריאות התלמידים יחויבו לשהות במוסד החינוכי 14 יום. רק מי שאין במשפחתו חולה או מבודד יוכל לחזור ללמוד. בדומה לתלמידי התיכון והיסודי, התלמידים יעברו בדיקות חום יומיות. בשלב הראשון הכניסה היא לקבוצה של 26 איש בלבד. בתוך המבנים תיערך חלוקה קשוחה כאשר לכל קבוצת לימוד יהיה מרחב שהיה רק שלה – עד חמישה תלמידים בחדר שישמרו על מרחק של שני מטר זה מזה.
שר החינוך רפי פרץ: "שמח שהמאמצים שלנו להחזיר את הישיבות, המדרשות והמכינות נשאו פרי והם ישובו ללימודים. עבדנו לאזן בין הנחיות משרד הבריאות לבין היכולת של המוסדות להתנהל. עולם התורה, הערכים והשליחות חוזר לפעילות והדבר מרגש באופן מיוחד."
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל
אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר