
כמעט אסון ברכבת ישראל: הדלתות נפתחו – למסילה
קרונות רכבת ישראל (2)
הצטרפו עכשיו – וקבלו את העיתון היומי לתיבת המייל שלכם
אם ובתה, שנסעו ברכבת לילה משדה התעופה בן גוריון להרצליה, נדהמו לגלות כי בהגיעם להרצליה נפתחו דלתות הקרון מול המסילה – ולא לרציף.
השתיים נבהלו וחזרו פנימה אל הקרון, הרכבת המשיכה בדרכה והשתיים ירדו בתחנת נתניה.
בהגיעם לנתניה, המתינו השתיים שעה וחצי עד הגיע רכבת שתיקח אותם בכוון ההפוך חזרה להרצליה.
ברכבת ישראל הגיבו לשתיים, כי ברכבת ישנו כרוז המעדכן את הנוסעים שיש להתקדם לקרונות הקדמיים מאחר ובתחנת הרצליה הרציף קצר באופן יחסי.
בתמורה הציעו לנוסעות כרטיס נסיעה חינם בין התחנות הרצליה ונתניה.
ברכבת ישראל הגיבו לדברים: "בתחנת הרצליה מתבצעות כעת עבודות להארכת רציפי התחנה, מ-200 ל-300 מטרים, זאת לצד הקמת רציפים חדשים לקליטת הרכבות מתחנות רעננה וקווים נוספים.
במהלך תקופת העבודות, ברכבות הלילה בלבד המופעלות על ידי תשעה קרונות, יש צורך לעיתים לעבור לקרונות הראשונים על מנת לרדת בבטחה ברציף. צוותי הרכבת מונחים לכרוז בהתאם לנוסעים.
"רציפי רכבת ישראל נבנו בזמנו כך שיתאימו לסטנדרט רכבות שכולל קטר וארבעה קרונות. עם הזמן הצליחה רכבת ישראל להאריך את הרכבות גם עד שבעה קרונות ויותר, כדי להיענות לביקוש ולהקל על צפיפות.
במקביל החל פרוייקט הארכת רציפים בתחנות השונות, שיארך עוד זמן ובתומו יותאמו רוב הרציפים לרכבות ארוכות יותר מאשר תוכננו להן.בכל מקרה, פקחי הרכבות כורזים בתחנות בהן רציפים סטנדרטיים, על הצורך להתקדם לקרונות הראשונים בעת היציאה.
כמובן שאנו מתנצלים על עוגמת הנפש ונמשיך לעשות כל שניתן כדי להעניק ללקוחותינו את השרות המיטבי."