כשמערבבים ספורט ופוליטיקה

במהלך ועידה שמתקיימת בעמאן לקראת חלוקת פרסי הכדורגל של 2018 בכדורגל האסייתי הודיעה התאחדות הכדורגל האסייתית בצעד דרמטי, על תמיכה מלאה בהתאחדות הפלסטינית במאבקה נגד פעולות צה"ל בשטח הפלסטיני. בנוסף, דורשת ההתאחדות האסייתית מהתאחדות העולמית פיפ"א, להקים צוות משימה שיטפל באופן מיידי במה שמוגדר לדבריהם כ"התערבות של הצבא הישראלי בסמכויות של הכדורגל הפלסטיני".

יו"ר ההתאחדות הפלסטינית ג’יבריל רג’וב ממשיך לעשות נזק תדמיתי לכדורגל הישראלי. רג’וב גרף הון פוליטי אדיר כשהצליח לבטל את המשחק של נבחרת ישראל מול ארגנטינה ב-9 ביוני. בעקבות התערבותו הבוטה, הוא ספג עונש הרחקה לשנה מהמגרשים מהתאחדות הכדורגל של פיפ"א. עונש שכמובן אינו מרתיע אותו מלהמשיך בניסיון לפגוע כמה שיותר בכדורגל הישראלי.

נשיא התאחדות הכדורגל האסייתית, סלמאן בין איברהים אל-חאליפה מבחריין, אמר במהלך הוועידה כי ההתאחדות תדון עם פיפ"א בהקמת כוח משימה כדי לטפל בבעיה באופן מיידי. "זה יהיה כוח פעולה עם סמכויות אופרטיביות שיפעל יחד עם פיפ"א, אופ"א, ההתאחדות האסיאתית, איגוד השחקנים וההתאחדות הישראלית על מנת למצוא פתרון. אנחנו מקווים שמשהו טוב יצא מכוח המשימה הזה, כדי לתמוך בחברינו בהתאחדות הכדורגל הפלסטינית. אנחנו מחויבים באופן מוחלט לתמיכה בהם", דברי אל-חליפה.

רג’וב ממשיך את המאבק הפוליטי כנגד ישראל בכלים העומדים לרשותו. יש לציין כי להתאחדות הכדורגל האסייתית אין כמובן סמכות לקבל החלטות כנגד ההתאחדות הישראלית הפועלת תחת התאחדות הכדורגל האירופית, אופ"א.

כעת יצטרכו הפוליטיקאים הישראלים בפיפ"א למנוע גינוי של הכדורגל הישראלי, וחשוב מכך, למנוע את הקמת הוועדה הבינלאומית. עד כה הצליח יו"ר ההתאחדות לשעבר עופר עיני למנוע יצירת סנקציות על הכדורגל הישראלי. כעת יצטרך היו"ר החדש ללמוד בהקדם את האיום החדש ולהתמודד גם איתו, במסדרונות של התאחדות הכדורגל העולמית שידועה בחוסר הרצון שלה להתערב בפוליטיקה מקומית ועולמית ובעיקר עסוקה בלהמשיך ולהרוויח כמה שיותר כסף מהכדורגל העולמי.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website