לא רוצים לצאת, רוצים להשתגע: הצעת תרזה מיי לברקזיט נדחתה שוב

בפער של 58 חברי פרלמנט, הפסידה היום (שישי) ראש ממשלת בריטניה בפעם השלישית בנסיונה להעביר הסכם יציאה מהאיחוד האירופי. היום, ה-29 במארס 2019, היתה אמורה בריטניה לפרוש באופן רשמי מהאיחוד האירופי. אולם בשל חוסר היכולת של הפרלמנט לאשר את העסקה, ומתוך רצון שבריטניה לא תפרוש ללא כל הסכם, העניקו לה שבועיים של הארכה. אם היה בית הנבחרים מאשר את העסקה היום, היתה הפרישה של בריטניה נדחית ל-22 במאי. נכון לעכשיו, הפרישה נקבעה להתרחש ב-12 באפריל.

בפעם השלישית דחה הפרלמנט הבריטי את הסכם הפרישה מהאיחוד האירופי, בצעד שמרחיק את ה"ברקזיט", ממשיך את תקופת האי-ודאות הפוליטית בבריטניה ומגביר את הסיכויים לבחירות חדשות בממלכה.  בעוד בהצבעה הראשונה הפסידה מיי בהפרש היסטורי של 230 חברי פרלמנט (432 מתנגדים מול 202 תומכים) ובהצבעה השנייה היא הפסידה בהפרש פחות של 149 חברי פרלמנט, היום היה הפער כאמור הנמוך ביותר 344 מתנגדים לעומת 286 תומכים.

מפגינים נגד הברקזיט בלונדון, 29 במרץ 2019 (AP Photo/ Frank Augstein)

בשל מחויבות הממשלה הבריטית לא לפרוש ללא הסכם, ייתכן כי משמעות הדחייה היום היא שלונדון תפנה כעת לאיחוד האירופאי ותבקש הארכה משמעותית, של שנה לפחות, שבה תנסה ראש הממשלה מיי לגבש עסקה חדשה. מיי התחייבה לאחרונה בפני חברי מפלגתה שתפרוש אם יצביעו בעד העסקה, וחזרה על האיום הזה רק בכיוון ההפוך – שאם ההצעה לא תאושר היום היא תפרוש. "ההשלכות של ההצבעה היום הן חמורות", אמרה מיי.

מפלגת הצפון-אירית DUP שהתנגדה להסכם בגלל שהוא קובע תסריט אפשרי שבו צפון אירלנד תהיה כפופה לחוקי מכס אחרים מאשר אנגליה, סקוטלנד וויילס, היא זו שהכריעה את הכף, וגרמה לכך שלא יעבור.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website