מחנה פליטים באי לסבוס שביוון נשרף, 14 אלף תושביו ללא קורת גג

שריפה כילתה את מחנה הפליטים "מוריה" באי לסבוס שביוון, ו-14 אלף פליטים ומבקשי מקלט נותרו ללא מחסה, בהם 4,000 ילדים. כוחות כיבוי השתלטו על השריפה, וראש ממשלת יוון הכריז על מצב חירום באי.

הדליקה פרצה בשלישי בלילה מסיבה לא ידועה. לפי דיווחים בכלי תקשורת מקומיים, האש פרצה בשלושה מוקדים שונים במחנה בתוך זמן קצר, ולדברי מפקד כוחות הכיבוי כמה פליטים במקום קיימו מחאה והפריעו לעבודות הכיבוי. כלל הפליטים במחנה נותרו ללא קורת גג, ונאלצו להעביר את הלילה בשטח הפתוח. כוחות משטרה מנעו מהם להתקרב ליישובים בסביבה ולנמל האי במייטלן.

שריפה מחנה פליטים ״מוריה״ באי לסבוס ביון (צילום: AP Photo/Petros Giannakouris)

ראש ממשלת יוון, קיריאקוס מיצוטאקיס, הכריז על מצב חירום באי והודיע כי יוקצו משאבים לטיפול במשבר. הוא הוסיף שהרשויות יפנו את כל הקטינים שאינם מלווים במבוגר, אך הפליטים שבאי לא יורשו לעזוב.
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל

אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר

מחנה הפליטים ‘מוריה’ הוא הגדול ביותר ביוון. הוא תוכנן במקור להכיל 3000 פליטים בלבד, אך כיום נמצאים בו 14 אלף פליטים. לפי נתוני סוכנות הסעד והסיוע לפליטים של האו"ם, נמצאים בו 4,000 ילדים. המחנה מקבל פליטים מהמזרח התיכון ומאפריקה, ובשל קרבתו היחסית של האי לסבוס לטורקיה, כל גל פליטים מורגש בו באופן מאסיבי. באי לסבוס, שבו ממוקם המחנה, פחות מ-30 אלף תושבים יוונים. המחנה מהווה מוקד מתיחות מתמדת בין המקומיים לפליטים, ואף מטרה לפגיעה מצד ארגוני ימין קיצוני.

רוני הוס (27), מתנועת הבוגרים של השומר הצעיר וחברת הצוות החינוכי של בית הספר "השלום" המופעל ע"י מתנדבים ישראלים במחנה הפליטים, אמרה ל"דבר" כי מאז פרצה מגיפת הקורונה המחנה נמצא תחת סגר, והאווירה הכללית היא של "סיר לחץ".

"בתחילה זה היה בהתאמה למדיניות היוונית הכללית, שהתמודדה בצורה טובה עם הקורונה", אומרת הוס, "אך לאחר שהחלו ההקלות, ההגבלות על מחנות הפליטים נשארו כמו מהיום הראשון למגיפה. זה יצר סיר לחץ עצום. רוב האנשים לא נמצאים בשטח המגודר של המחנה, אלא באוהלים מסביב, לא יכולים להיכנס ולצאת".

במרץ השנה נשרף בית הספר "השלום" שהוקם בסמוך למחנה על ידי תנועות השומר הצעיר והאג’איל, ומופעל ע"י מתנדבים ישראלים. בבית הספר למדו כאלף מילדי המחנה. מאז שנשרף עברה פעילותו לתוך מחנה הפליטים, אך סמוך לכך פרצה מגיפת הקורונה, והפעילות הסדירה כמעט שלא התקיימה.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website