
ממשיך לטפס: השכר הממוצע במשק עלה ב-2.7% בשנה האחרונה
חדשות טובות לשכירים: השכר הריאלי הממוצע במשק גדל ב-2.7% מאז פברואר האחרון, כך פרסם אתמול (שני) הלמ"ס היום. מדובר בהמשך למגמת העלייה שהחלה באמצע שנת 2013, והשכר הממוצע עומד כיום על 10,100 ש"ח. עם זאת, חשוב לציין כי נתון זה איננו משקף את מצב העובדים כולם, וקיימים פערים גדולים העומדים מאחורי מספר זה. אוכלוסיית השכירים בישראל מורכבת מעובדים במקצועות ודרגים שונים, בעלי רמות שכר שונות.
על פי הדו"ח, מרבית העובדים מרוויחים שכר נמוך מהממוצע במשק. "בחודש פברואר 2019, 34.0% (1.247 מיליון) מכלל משרות השכיר במשק היו בענפים כלכליים שבהם השכר הממוצע למשרת שכיר גבוה מהשכר הממוצע של כלל המשק (10,634 ש"ח). 66.0% (2.425 מיליון) מכלל משרות השכיר במשק היו בענפים כלכליים שבהם השכר הממוצע למשרת שכיר נמוך מהשכר הממוצע של כלל המשק", נכתב בדו"ח.
הכלכלה הישראלית (צילום אילוסטרציה: shutterstock).
בשנה האחרונה חלה עלייה ממוצעת בשכר העובדים במשק. עם זאת, העלייה איננה מתחלקת באופן שווה בין המקצועות השונים; עובדי השירותים הפיננסיים ושירותי הביטוח זכו לעלייה של 4.5% בשכרם בשנה האחרונה, לעומת עובדי החינוך, שזכו לעלייה של 0.5% בלבד. בנוסף, עובדי מספר מקצועות סבלו דווקא מירידת שכר; עובדי השירותים הזעירים סבלו בשנה האחרונה מירידה ממוצעת של 1.7% בשכרם.
על פי הדו"ח גדל גם מספר המשרות במשק הישראלי, מגמה המעידה על צמיחה ומעודדת עליות שכר. על פי הלמ"ס, מאז פברואר האחרון חלה עליה של 0.9% במספר המשרות במשק. עם זאת, לעומת משרות השירותים הזעירים שגדלו ב-6.1% מאז פברואר האחרון, במספר ענפים במשק חלה דווקא ירידה במספר המשרות. בענף הבינוי חלה ירידה של 3% במספר המשרות, בתעשייה חלה ירידה של 1.5% ובחקלאות ירידה של 1.2%.