
מנהלת ליגת העל לנשים בכדורסל: משרד הספורט מעכב העברה של 40% מהתקציב
יו"ר מנהלת ליגת העל לנשים בכדורסל הילה קניסטר בר דוד, פנתה הערב (ב’) למשרד התרבות והספורט בדרישה להעביר לקבוצות ליגת העל לנשים בכדורסל את תקציבי הקבוצות המעוכבים על ידי משרד התרבות והספורט, מאז פרץ משבר הקורונה. לפי מנהלת הליגה, משרד התרבות והספורט מעכב באופן מכוון העברה של 40% מהתקציב השנתי לקבוצות הליגה. קניסטר בר דוד: "הקבוצות ספגו נזקים קשם בעקבות משבר הקורונה והפסקת פעילות הליגה ועיכוב נוסף בהעברת הכספים יגרום נזק בלתי הפיך לקבוצות אשר גם ככה מצויות במשבר תקציבי חסר תקדים".
בהתאם להתחייבות משרד התרבות והספורט בבג"ץ שהתנהל ב-2016, התחייב משרד התרבות והספורט להעביר לקבוצות ליגת העל לנשים בכדורסל סך של כ-300,000 ש"ח מדי שנה, בנוסף לתקציב הבסיס בסך 150,000 ש"ח אותו מקבלות הקבוצות במסגרת אמות המידה הבסיסיות.
הילה קניסטר בר דוד (משמאל) ושרת התרבות והספורט ומירי רגב (באדיבות מנהלת ליגת העל לנשים בכדורסל)
העברת התקציב מתרחשת לפי ממדים של הישגים בשנה החולפת. כלומר, קבוצות הנשים מקבלות ממשרד הספורט תקציב ב-2020, לפי הישגיהן או הליגה בה הן שיחקו בעונת 2019/20. לפי טענת מנהלת ליגת העל לנשים, בימים האחרונים, העביר משרד התרבות והספורט 40% מהתמיכה השנתית לענפים השונים, אבל דווקא את התמיכה לקבוצות ליגות הנשים, מעכב המשרד בטענה שיש להמתין להכרעת בג"ץ בעתירה שהגישו קבוצות ליגת העל לנשים בכדורגל בטענה לאפליה ביחס לתקציבים המועברים לקבוצות הגברים.
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל
אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר
החלטה זו של משרד התרבות והספורט מנוגדת לעמדת יועמ"ש מנהלת ליגת העל לנשים בכדורסל, עו"ד אורי כהנא, המייצג גם את קבוצות כדורגל הנשים בבג"ץ, אשר הבהיר כי "אין כל מניעה משפטית או החלטה שיפוטית כלשהי, המונעים את העברת המקדמות בשיעור 40% (ואף יותר) לקבוצות הנשים. להפך, בג"ץ המליץ למשרד התרבות והספורט לחזור בו ולתקצב באופן שוויוני את ענפי הנשים".
כזכור, עונת המשחקים 2019/2020 בליגת העל לנשים בכדורסל הסתיימה ב-5 למרץ, בשל משבר הקורונה. בעקבות ההחלטה, הקבוצה שסיימה במקום הראשון בטבלת הליגה, מכבי עירוני רמת גן, הוכרזה כאלופת המדינה. מנהלת הליגה וארגון השחקנים והשחקניות בהסתדרות סיכמו כי כל השחקניות ייצאו לחל"ת.