מקרה חמישי של ‘המוטציה הבריטית’ לקורונה בישראל

משרד הבריאות הודיע הערב (חמישי) על מקרה חמישי של ‘המוטציה הבריטית’ של נגיף הקורונה בישראל. לפי הודעת המשרד, הנגיף זוהה במעבדה המרכזית לנגיפים בתל השומר, מדגימות שנלקחו מאשה שחזרה מאנגליה לפני מספר ימים. היא נמצאת בבידוד ביתי, מאחר שהגיעה לפני כניסת חובת הבידוד במלונית לשבים מבריטניה לתוקף), ומצבה טוב.

משרד הבריאות לא פרסם עדכון לנתוני הקורונה בישראל במשך כמעט יממה, עקב תקלת מחשוב. הנתונים האחרונים פורסמו אמש (רביעי) ומעודכנים לשעה 21:46, לפיהם התגלו אתמול 1,076 חולי קורונה מאומתים. במשרד אמרו כי הם פועלים לתיקון התקלה.

אתמול (רביעי) הודיע משרד הבריאות על אבחון ארבעה מקרים של ‘המוטציה הבריטית’ של נגיף הקורונה בישראל. ארבעת האנשים שאצלם אובחנה המוטציה הגיעו לארץ מבריטניה, והם נמצאים בבידוד ביתי. שניים מהם הם אחים קטינים ואדם נוסף שלא יכלו להיכנס לבידוד במלונית, ואדם נוסף שהגיע מבריטניה בטרם חלה חובת הבידוד במלונית. לפי המשרד, כולם נמצאים בבידוד בבית ומצבם טוב.
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל

אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר

למרות שהפרטים אודות תת-הזן החדש עדיין מתבררים, הוא מעלה חששות משינוי דפוס המגפה המוכר עד כה. עד כה ידוע כי המוטציה מתפשטת מהר יותר מהווריאציות הקודמות שאותרו, וכי אין ראיות שהיא משפיעה על שיעור התחלואה הקשה או התמותה של החולים בנגיף.

מוטציות בנגיפים הן שכיחות מאוד, והווריאציות השונות של הנגיף מסייעות לאפידמיולוגים לעקוב אחרי שרשרת ההדבקה. רוב המוטציות אינן משפיעות על פעילות הנגיף, אך אוסף המוטציות שאותרו בבריטניה עוררו דאגה מכיוון שהן התפשטו מהר, במקביל לכך שבריטניה חווה עלייה בתחלואה.

כשמוטציה מסוימת של נגיף מתפשטת, קשה לדעת אם ההתפשטות מתרחשת באופן אקראי, או אם המוטציות ‘עוזרות’ לנגיף בצורה כלשהי. משרד הבריאות הבריטי דיווח שהמוטציה אותרה כרגע בקרב מעל 60% ממקרי התחלואה החדשים בבריטניה, ולהערכתם, זו סיבה לחשוב שהמוטציה הזו מדבקת יותר מווריאציות אחרות של הנגיף. המוטציה נמצאה גם בדרום אפריקה בתחילת החודש, ולפי ארגון הבריאות העולמי, 80-90% מהמקרים החדשים היו נגיפי הקורונה שעברו את המוטציה החדשה. קולות אחרים הזהירו כי אין עדיין ודאות שהמוטציה מתפשטת במהירות רבה יותר.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website