נגיד בנק ישראל: “יש לפתוח עסקים ללא קהל ולהתחיל מודל חל”ת גמיש”

נגיד בנק ישראל קורא לפתיחת עסקים קטנים וללא קבלת קהל "בהקדם האפשרי", תחילת תכנית חל"ת גמיש לאחר הסגר ואישור תקציב לשנת 2021 -כך אמר בראיון לגל"צ הבוקר (חמישי). גם שר הכלכלה עמיר פרץ וח"כ גדעון סער הביעו תמיכה בעמדת שר האוצר לפיה יש לפתוח חלק מהשוק הפרטי, למרות התנגדות ראש הממשלה.

גם שר הכלכלה והתעשייה עמיר פרץ וח"כ גדעון סער מהליכוד הביעו תמיכה בפתיחת המגזר הפרטי בעסקים שלא מקבלים קהל ועסקים קטנים. אתמול התעמתו שר האוצר ישראל כ"ץ וראש הממשלה בנימין נתניהו בנושא, כשראש הממשלה מתנגד לפתיחה.

"צריך לאזן בין המאבק הבריאותי לכלכלי" אמר ירון. "הסגר מחויב המציאות, אבל אחרי החגים המדיניות צריכה להיות מבוססת נתונים. צריך להתקרב למתכונת של הסגר הראשון ולעבוד בצורה דיפרנציאלית, לפי תכנית הרמזור שלקחנו חלק בעיצובה. יש למצוא את המקומות בהם יש תעסוקה גבוה, פריון גבוה וסיכון תחלואה נמוך ולהפעיל אותם בהקדם".
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל

אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר

"אתמול הוצאנו ניתוח שעסקים ללא קבלת קהל מהווים 10% מכוח העבודה והתוצר, 400 אלף עובדים. את זה צריך לפתוח מיד" אמר ירון, וקרא גם לפתוח עסקים קטנים בהם פחות מ-10 עובדים.

על תקציב 2021 אמר ירון: "ההתאוששות לא תגיד בחלק הראשון של 2021, צריך להעביר תקציב בהקדם. אסור שנתקע עם תקציב המשכי ל-2021 כי הוא יהיה מאד מרסן. התקציב גם מייצר ודאות ומתניעה את המשרדים ולאפשר חשיבה לטווח ארוך. גם השווקים מסתכלים על התנהלות, וחשוב שיראו שאנחנו מנהלים את התקציב בצורה מוסדרת".

על מודל החל"ת הגמיש אמר: "מודל החל"ת היה נכון בנקודת הכניסה לסגר, הוא אפשר להוציא אנשים ולהמשיך לשלם משכורת. אין לנו את המנגנונים שהיו בגרמניה. כרגע, בנקודה שנצא מהסגר, חייבים מנגנון שמאפשר חזרה גמישה מהחל"ת. לדוגמה – חזרה בחצי משרה ולקבל חצי דמי אבטלה. אנחנו הצענו את המנגנון מספר פעמים, הוא יושב על שולחן הדיונים".

על המענק החדש לשימור עובדים אמר: "כרגע הוא נעשה רק לחודש וחצי. אני מקווה שהתמריץ יהיה ל-3-4 חודשים."

Leave a Reply

Name *
Email *
Website