סמכות שב”כ לאיכון טלפוני של חולי קורונה תיפסק הלילה (ד’) בחצות

היום (רביעי) תסתיים הסמכת שירות הבטחון הכללי לבצע איכון של חולי קורונה. המערכת, המכונה ‘הכלי’, פעלה קרוב לשלושה חודשים, החל מה-17 במרץ, מכוח תקנות שעת חירום. היא השתמשה באיכון של אנשים שאובחנו כחולי קורונה כדי לאתר אנשים שעמם באו במגע ולהורות להם להיכנס לבידוד. תוקף התקנות לא הוארך, והממשלה החליטה שלא לעגן את הפעלתן בחקיקה ראשית, מה שיבטל את סמכות שב"כ לבצע איכון.

תוקף התקנות היה אמור לפקוע בשני האחרון, אך ועדת המשנה לשירותים החשאיים בכנסת אישרה את בקשת הממשלה להארכת מועד של 48 שעות, כדי  להניח על שולחן הכנסת הצעת חוק להמשך הפעלת שב"כ. אתמול (שלישי) החליט קבינט הקורונה בממשלה שלא להניח את הצעת החוק.

כפי שקבעה הוועדה, אי הנחת הצעת החוק על שולחן הכנסת משמעותה פקיעת הסמכתו של השב"כ לסייע בנושא, אף שזו ניתנה עד ל-16 ביוני, וזאת לאור עמדתה, והחלטת בג"ץ, כי יש לפעול להסדרתו של הנושא בחקיקה ראשית, ולא בהחלטות מתמשכות הנובעות מתקנות שעת חירום.
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל

אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר

יו"ר ועדת החוץ והבטחון, ח"כ צבי האוזר (דרך ארץ), אמר: "אני מבהיר כי החל מהיום בחצות ישנה מניעה חוקית לעשות שימוש בכלי שירות הביטחון הכללי לצורך איכון מכשירי טלפון במסגרת המאבק בנגיף הקורונה. המאבק בנגיף הוא ארוך וחריג אך גם הסתייעות ביכולות שירות הביטחון הכללי הינן חריגות ביותר. ראינו לנכון לקיים דיון פתוח בנושא מהותי זה שעיקרו איזון בין הזכות לפרטיות לזכות הבסיסית לחיים.

"ועדת המשנה לשירותים חשאיים ראתה לאורך כל הדיון שנמשך כשלושה חודשים את הצורך בבחינת חלופות אפקטיביות לשימוש בכלי השב"כ. העובדה שהממשלה החליטה שלא להתקדם בשלב זה עם הליך חקיקה שיסדיר שימוש בכלי השב"כ מוכיחה כי התעקשות הועדה על חלופות נפלה על אזניים קשובות".

האוזר הוסיף כי "תקוותי שהממשלה תפעל באמצעים אחרים לתת מענה אפקטיבי לשמירת שלום הציבור בנושא הקורונה ותפנה להמשך הליך חקיקה רק במקרה בו יהיה קיים צורך ממשי ולא יינתן מענה משמעותי בכלים אזרחיים אחרים".

Leave a Reply

Name *
Email *
Website