
עובדות סוציאליות הותקפו באלימות במהלך צו להוצאת ילדים בסיכון גבוה
עובדות סוציאליות הותקפו אתמול (שני) בבת-ים לאחר ששופט הוציא צו ביניים להוצאת ילד ותינוק בסיכון גבוה. על-פי החשד, סבתם של הילדים תקפה את אחת העובדות הסוציאליות באלימות קשה, בעטה בה ותלשה את שערותיה. שוטרים שליוו את האירוע התערבו לטענת העובדות בשלב מאוחר מידיי ובלמו את הסבתא שהייתה בהתקף זעם. העובדת פונתה לקבלת טיפול רפואי.
ענבל חרמוני, יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים, הגיבה למקרה ואמרה כי משרדי האוצר והרווחה ממשיכים להפקיר את העובדות הסוציאליות ומונעים את הקמת מטה האבטחה הלאומי לעובדים סוציאליים ברשויות המקומיות. "אנחנו דורשים להקים את מטה האבטחה באופן מידיי ונכונים להחריף את המאבק באלימות״, דברי חרמוני.
הפגנת העובדות הסוציאליות בכניסה לירושלים. (צילום: יונתן זינדל/ פלאש90)
מהמשטרה נמסר בתגובה לאירוע: "אתמול התקבלה במשטרה פניה דחופה לביצוע צו של בימ"ש המורה על הוצאת קטינים מהבית. הפניה קיבלה מענה כעבור זמן קצר ושוטרים הגיעו למקום במטרה להגיש סיוע לעובדות הסוציאליות וזאת במטרה לאפשר להן את מימוש הצו.
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל
אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר
אין ספק כי מדובר באירוע מורכב ורגיש במיוחד, הן בשל גילאי הקטינים והן בשל עצם המעמד הקשה שבו לוקחים ילדים מביתם. אף על פי כן, פעלו השוטרים בנחישות רבה וכאשר בני המשפחה ניסו להחביא את אחד הקטינים מיהרו השוטרים לפעול לאיתורו וחילוצו. בזמן הזה תקפה אחת הנשים בדירה את העובדת הסוציאלית ובתוך שניות ספורות הגיע אחד השוטרים והפסיק את העבירה.
נגד התוקפת הוגשה תלונה במשטרה ונפתחה חקירה שמטבע הדברים לא נוכל לפרט אודותיה אולם נוכל לציין כי משטרת ישראל נוהגת באפס סובלנות כלפי אזרחים הלוקחים את החוק לידיהם ומבצעים עבירות אלימות, פיזית ומילולית, נגד עובדי ציבור ותפעל למצות איתם את הדין עד תום".