עובדי קבוצת ‘ידיעות’ נטשו את משמרתם וקיימו אסיפת עובדים במקום

עובדי קבוצת ידיעות אחרונות החריפו הערב (שני) את מאבקם על רקע הכוונה לבצע פיטורים בקבוצה ושימועים שנערכו לעשרה עובדים. בשעה 18:00 נטשו עיתונאי מוסף "ממון", דסק החדשות, "כלכליסט" ומוסף "24 שעות" את עמדות העבודה שלהם, וקיימו אסיפת עובדים.

באסיפת עודכנו העובדים על-ידי הוועד ונציגי ארגון העיתונאים על המחלוקות מול ההנהלה ועל הצעדים החד-צדדיים שביצעה ההנהלה לטענתם בימים האחרונים. השעה שנבחרה לקיום האסיפה היא זו בה נהוג לבצע את סגירת העיתון של מחר, דבר שייתכן שגרם לעיכוב שעת הירידה של העיתון לדפוס.

על-פי פרסום ב’גלובס’, הודיעה הנהלת הקבוצה כי בכוונתה לפטר 47 עובדים בשלוש פעימות עד ינואר 2020

כבר לפני שבוע וחצי ביצעו העובדים שביתת אזהרה ראשונית בסיומה ציינו נציגי הוועד בפני העובדים כי אם הנהלת ידיעות לא תגיע להסכמות עם הוועד והארגון בנוגע לתכנית הצמצומים ובנוגע לחתימה על הסכם קיבוצי עבור כלל העובדים – בימים הקרובים צפויים צעדים חריפים יותר שייפגעו באופן משמעותי בהורדת העיתונים לדפוס.

מזה מספר חודשים מנהלים ארגון העיתונאים והוועד בחברה מו"מ מול הנהלת ידיעות אחרונות לאור כוונתה לפטר עשרות עובדים. מהלך זה התעכב עד כה בשל התערבות ועד העובדים וארגון העיתונאים. בעקבות הזימונים לשימוע ששלחה החברה אתמול, פנו בארגון העיתונאים לבית הדין לעבודה בבקשה לדיון דחוף הצפוי להתקיים ביום ראשון הקרוב.

אסיפת עובדים בקבוצת ידיעות אחרונות (ארגון העיתונאים)

על-פי פרסום ב’גלובס’, הודיעה הנהלת הקבוצה כי בכוונתה לפטר 47 עובדים בשלוש פעימות עד ינואר 2020.

מקבוצת ‘ידיעות’ טרם נמסרה תגובה.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website