עובד מחשוב ב’הדסה’: “ממשיכים במחאה, מקווים שהדסה תתעשת”

מאבק עובדי המחשוב ב’הדסה’ נמשך: עובדי ‘נס טכנולוגיות’ המועסקים כעובדי מחשוב בבית החולים הדסה ערכו גם הבוקר (שני) פעולות מחאה והפגינו ברחבי בית החולים הדסה הר הצופים בירושלים. העובדים, המפנים את מחאתם למנכ"ל הדסה פרופ’ זאב רוטשטיין, קראו לו לקחת אחריות על המשבר בין הצדדים ונשאו שלטים עליהם נכתב בין היתר "רוטשטיין תתעורר", "הפרנסה שלנו היא לא הפקר" ו"זהירות, מיקור חוץ לפניכם".

עובדי המחשוב של ביה"ח הדסה הפגינו בהר הצופים בדרישה להיקלט להעסקה ישירה (צילום: דוברות ההסתדרות)

אתמול (ראשון) קיימו עובדי המינהל והמשק בהדסה עיצומי הזדהות עם עובדי המחשוב, על רקע המשבר החריף במרכז הרפואי וחוסר נכונותה של הנהלת בית החולים לקלוט אותם להעסקה ישירה ולפעול לשיפור תנאי העסקתם הפוגעניים. העובדים הנאבקים הועסקו בעבר כעובדי ‘הדסה’, והועברו להיות עובדי קבלן. לאחר שהחלו להיאבק כנגד הפגיעה כנגד תנאי העסקתם, הם החלו לקבל מכתבי פיטורים.

"אנחנו ממשיכים במחאה. אנחנו מקווים שהדסה תתעשת, ותבין שהיא עושה טעות" אמר לדבר ראשון רענן כהן, חבר ועד עובדי נס בהדסה. "המאבק שלנו מתחיל להגיע לידיעת הציבור. אנחנו שמחים מאוד ומודים לעובדי הדסה שנרתמו למאבק, הם יודעים שגם אנחנו היינו עובדי בית החולים. הייתי 12 שנה עובד הדסה".

"גם במידה והדסה תנצח, זה יהיה דומה לניצחון על מחלקת האונקולוגיה לילדים (מתייחס להתפטרות קולקטיבית של רופאי המחלקה ב-2017 במחאה על היעדר תנאים נאותים למטופלים, שהובילה לסגירתה והעברתה באופן חלקי ל’שערי צדק’ – נ.כ.) ניצחון על הנייר, אבל בפועל הפסד מאוד גדול", מזהיר כהן. הוא הוסיף כי "יש כרגע 2500 קריאות, זמן המתנה ארוך מאוד בתור, אנשים מתייאשים מהמענה הממוחשב ולא רואים פתרון בעתיד הקרוב". לדבריו, המצב נובע מהמחסור באנשי המחשוב הוותיקים שהועברו לפני כשנה להעסקה קבלנית, ושובתים מזה למעלה מחודשיים. "הדסה מאבדת את הידע והניסיון של העובדים הוותיקים שלה, עובדים מסורים שבאו להדסה גם בשלג וגם כשלא קיבלו משכורות והיתה הקפאת הליכים. ובסך הכל רוצים לעבוד. זה הכל עניין של אגו ועקשנות שבסופו של דבר פוגע בבית החולים".

Leave a Reply

Name *
Email *
Website