עוברים לשעון קיץ: מחוגי השעון יזוזו שעה אחת קדימה בין חמישי לשישי

שעון הקיץ ייכנס לתוקפו בישראל בלילה שבין חמישי לשישי, בין ה-23 ל-24 במרץ. מחוגי השעון יזוזו שעה אחת קדימה (משעה 2:00 לשעה 3:00) מה שיעניקו שעות אור רבות יותר במהלך היום. שעון הקיץ בישראל יסתיים ב-29 באוקטובר בלילה שבין שבת לראשון. סה״כ שעון הקיץ ימנה 219 ימים בישראל.

לפי חוק קביעת הזמן, כמדי שנה ביום ראשון האחרון של חודש אוקטובר, מזיזים את השעון בישראל שעה אחת אחורה ל״שעון חורף״ שמסתיים מדי שנה ביום שישי האחרון של חודש מרץ בו מזיזים את השעון שעה קדימה, הידוע גם כ"שעון קיץ".

זריחה סמוך לקרית גת (צילום: מנדי הכטמן, פלאש90))

בכל מדינה יש זמן מקומי לאומי, שעל פיו חיים תושבי המדינה ומוגדר לפי המיקום הגיאוגרפי של המדינה. כדור הארץ מחולק ל-24 אזורי זמן, כך שהרוחב של כל אזור הוא כ-1,500 ק"מ, ובתוך אזור זה קיים אותו זמן מקומי. ספירת אזורי הזמן מתחילה בקו האורך אפס מעלות שנמצא בעיר הקטנה גריניץ’ שליד לונדון. הזמן העולמי UTC מוגדר לפי קו האורך גריניץ’.

בכל אזור שנמצא מזרחה לגריניץ’, הזמן המקומי מקדים את הזמן העולמי UTC במספר שעות ששווה למספר האזור. אירופה נמצאת באזור מספר 1 לכן הזמן המקומי במדינות אירופה הוא UTC+1. מדינת ישראל באזור מספר 2, לכן הזמן המקומי בה הוא UTC+2.

תגיות:

Leave a Reply

Name *
Email *
Website