
עלות הארכת ׳בית הספר של החופש הגדול׳ היא 331 מיליון שקלים
החלטת בית הדין הארצי לעבודה, שלא לחייב את המורים העל-יסודיים להמשיך וללמד גם אחרי סוף שנת הלימודים, הביאה גם לביטול ההסכם מול הסתדרות המורים. הלימודים בבתי הספר היסודיים לא יוארכו.
שר החינוך, יואב גלנט, מיהר להודיע שיאריך את ‘בית הספר של החופש הגדול’. העלות של הארכת התכנית עוד לא פורסמה, אבל היא צפויה להגדיל את תקציב הפעלת ׳בית הספר של החופש הגדול׳ כמעט בחצי.
במקור, התכנית אמורה היתה לכלול את ילדי הגנים ואת כיתות א’-ד’ החל מה-13.7 ועד ל-6.8. המטרה של התכנית הייתה לייצר מסגרת לילדי הגן עד כיתה ד’, ולאפשר להוריהם לחזור לעבודה. התקציב המקורי שאושר כבר בחודש מאי, ל-19 ימי פעילות של ׳בית הספר של החופש הגדול׳ עומד על 700 מיליון שקלים. במילים אחרות, הממשלה תקצבה כ-37 מיליון שקלים לכל יום פעילות.
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל
אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר
בשלב זה עוד לא ברור מה תהיה תוספת התקציב הדרושה למימון הארכת ׳בית הספר של החופש הגדול׳, כך שיתחיל כבר ביום הראשון של יולי. על פי החישוב הקודם, תוספת של תשעה ימים לתכנית תביא לתוספת של כ-331 מיליון שקלים לתקציב ׳בית הספר של החופש הגדול׳ כולו. 0.5% מסך תקציב משרד החינוך ב-2019, שעמד על 60 מיליארד שקלים. תקציב כלל התכנית יעמוד על כמיליארד שקלים בסופו של דבר.
עם זאת, חשוב לציין כי מדובר בתוספת לתקציב שהסתמך על כך שמורי בתי הספר היסודיים יעבדו במשך השבועיים הראשונים של יולי ללא תשלום נוסף. למעשה, מדובר בהפעלת מסגרת חינוכית שהמדינה ביקשה לממן על חשבון ימי החופשה של המורים. במצב החדש שנוצר, המדינה תוכל להפעיל את התכנית רק תוך תשלום שכר לצוותי ההוראה.
המכשול הגדול שעומד כרגע בפני משרד החינוך הוא הזמן. לרשות המשרד עומדים תשעה ימים בלבד כדי לגייס כוח הוראה, ולהעמיד את המתכונת החינוכית והלוגיסטית הנדרשת להפעלת התכנית, כשברקע נתוני התחלואה חוזרים לעלות.