
עמדה בכל הדרישות: משרד התחבורה אישר ייבוא של רכבי טסלה לישראל
משרד התחבורה העניק אתמול (רביעי) ליצרן הרכב "טסלה" רשיון יבואן ישיר, המאפשר לו לייבא לישראל כלי רכב באופן סדיר. זאת, לאחר שעמד בכל דרישות משרד התחבורה, בהן הקמת מרכז שירות עם ציוד, מכשור והכשרת כוח אדם לתחזוקת כלי הרכב.
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא"ל (במיל’) מירי רגב ציינה כי מהלך זה הינו חלק מרפורמה מקיפה שמקדם משרד התחבורה בענף הרכב, במטרה להרחיב את הייבוא של כלי רכב לישראל ולהגביר את התחרותיות בענף. במסגרת הרפורמה, פועל מינהל תנועה במשרד התחבורה להסרת חסמים רגולטורים ביבוא כלי רכב, הרחבת היצע כלי הרכב בישראל והגברת התחרות בשוק הרכב.
אילון מאסק, מנכ"ל טסלה (צילום: AP Photo/Richard Drew).
במסגרת היתר הייבוא של טסלה, תוכל החברה לייבא ארצה שלושה דגמים של כלי רכב: מודל 3, מודל S ומודל X. דגמים אלה אושרו ליבוא על ידי אגף הרכב, בהתאם למילוי הדרישות המחייבות, ובהתבסס על התקינה האירופאית.
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל
אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר
כל אחד מהדגמים אינו מזהם (בעל אפס פליטות), וכולל טכנולוגיות פורצות דרך ומערכות בטיחות חדשניות ומתקדמות, לרבות מערכת ה-"אוטו-פיילוט" הייחודית לדגמים אלה, שהינה מערכת עזר לנהג שנועדה להקל עליו במשימת הנהיגה.
אתגר השירות
לטסלה שיטת ייצור ייחודית, בה היא מייצרת את רובם המוחלט של רכיבי הרכב בעצמה, כאשר איכות מיוחדת קיימת בייצור הסוללה. עם זאת, רוכשים מוגבלים בדרך כלל לתיקון הרכב בשירותי החברה.
בארצות הברית קם לטסלה מעריץ מיוחד בשם ריץ’ בנויט, שמאתגר את מערך שירותיה בכך שהתמחה בתיקונים בעצמו לרכבי טסלה, בניגוד למדיניות החברה.
כיום, בנויט מעסיק במוסך הקטן שפתח עובדי טסלה לשעבר וגאה בהצלחתו לשכנע את החברה למכור חלפים מסויימים, לאחר שבעבר סירבה למכור חלפים כלל.
עם זאת, טסלה עדיין משתמשת במנעולי תוכנה, שמגבילים את יכולות השימוש במכוניות שתוקנו שלא במסגרתה. ריץ’ מתפעל ערוץ יו-טיוב מצליח, שמתעד נסיונותיו להתגבר על המגבלות שטסלה כופה על בעלי הרכבים ופעיל בתנועת "הזכות לתקן".