
ערב הסגר השני: עלייה קלה במספר המשרות הפנויות באוגוסט
בחודש אוגוסט נרשמו 58.7 אלף משרות פנויות, לזאת עומת 53.1 אלף משרות פנויות בחודש יולי, כך פרסמה היום (שלישי) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מדובר בעלייה מ-2.14% ביולי ל-2.34% באוגוסט. הנתונים מעידים על עלייה בפעילות הכלכלית המשקית, ערב החלטת הממשלה על סגר נוסף.
ענף המסעדות, שצפוי להיות מושבת כליל בסגר שיתחיל בסוף השבוע הקרוב, רשם באוגוסט עליה של 59% במספר המשרות הפנויות למלצרים ומוזגים, שעמד על 2,643, ועלייה של 26% במספר המשרות הפנויות לטבחים, שהגיע ל-658.
ענף נוסף שצפוי להיפגע בסגר הכללי הוא החנויות, עליהן נאסר לקיים קבלת קהל.על פי נתוני הלמ"ס, באוגוסט נרשמה עלייה 23% במשרות הפנויות לעובדי מכירות, ומספרן עמד על 3,747 משרות פנויות.
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל
אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר
באוגוסט נרשמו 6,436 משרות פנויות למהנדסים בתחומי המחשבים, החשמל, התעשייה וניהול המכונות – עלייה של 12%. מתוכם, 4,554 מהמשרות הפנויות היו למפתחי תוכנה (עלייה של 10%).
ענפים נוספים שרשמו עלייה בביקוש הם מאבטחים (16%), פקידים (16%), הנדסאים וטכנאים (10%), עובדי מטבח וניקיון במוסדות ומשקי בית (7%) ונהגים במשאיות ואוטובוסים (6%).
בענף הבנייה נרשמה עליה של 11% בביקוש לרצפים, סתתים, טייחים, מסגרים ועובדי שלד (2,119 משרות פנויות), אך ירידה של 27% בביקוש לבוני בתים, בנאים ומניחי בטון (667 משרות פנויות).
בענף המטפלים הסיעודיים נרשם ביקוש של 3,373 משרות פנויות – ירידה של אחוז לעומת חודש יולי. בתחום נציגי המכירות הטלפוניים נרשם ביקוש של 1,923 עובדים – ירידה של 3%.