
ציפי לבני תמסור הצהרה ב-13:30, צפויה לפרוש מהתמודדות
יו"ר מפלגת ‘התנועה’ חברת הכנסת ציפי לבני מכנסת ב-13:30 מסיבת עיתונאים בבית סוקולוב בתל אביב, בה היא צפויה להודיע על פרישה ממערכת הבחירות ואולי אף מהפוליטיקה בכלל. זאת על רקע המרחק הרב של מפלגתה "התנועה" מאחוז החסימה, והכישלון ביצירת ברית של ריצה משותפת עם מפלגה גדולה.
ח"כ סתיו שפיר (העבודה) מסרה בתגובה להודעה על כינוס מסיבת העיתונאים כי היא מקווה שלבני לא תפרוש: "כל מי ששייך למחנה הדמוקרטי צריך לקוות כמוני, וכך גם כל מי שמבין שהאינטרס העליון של הימין המשיחי זה לחסל נשים אמיצות כמוה, ששוב ושוב מפוצצת את הבלון השקרי שהם ניפחו. מי שנאבקים על ישראל יהודית ודמוקרטית שייכים למחנה אחד, רק כשנפעל כך – ננצח"
לבני (60) נבחרה לכנסת לראשונה ב-1999, לאחר שלוש שנות כהונה כיו"ר רשות החברות הממשלתיות, בהן יישמה את מדיניות נתניהו להפרטה בהיקף רחב ככל האפשר. ב-2001, תחת ראש הממשלה אריאל שרון, צורפה לראשונה לממשלה, כשרה לפיתוח אזורי, שרה ללא תיק ושרת החקלאות. בהמשך שימשה תחת שרון כשרת העלייה והקליטה, ובממשלת אולמרט היתה שרת החוץ והממונה על המו"מ עם הפלסטינים.
ביולי 2008 ניצחה לבני את שאול מופז בבחירות לראשות מפלגת קדימה, ושנה לאחר מכן הובילה את המפלגה לניצחון בבחירות, עם 28 מנדטים, אחד יותר מאשר הליכוד. אלא שכמו לאחר התפטרות אולמרט ארבעה חודשים קודם לכן והעברת השרביט אליה, לא הצליחה להקים קואליציה בגלל העדפת המפלגות הדתיות את נתניהו.
בשנים הבאות היתה לבני ראש האופוזיציה, עד התפטרותה מהכנסת באמצע 2012, אז ניצח אותה שאול מופרז במירוץ לראשות קדימה. לבני הקימה את מפלגת ‘התנועה’, ובין 2013 ל-2015 הצטרפה לממשלת נתניהו כשרת משפטים. ב-2015 חברה התנועה למפלגת העבודה במסגרת "המחנה הציוני", ובשנים האחרונות ישבה לבני באופוזיציה. לפני כחודש הודיע יו"ר העבודה אבי גבאי על פירוק השותפות בין המפלגות. לבני הובילה קמפיין עצמאי של מפלגתה, אך כאמור, לא הצליחה להעלות את התמיכה בה.