קורצים ומרוויחים: עיריית ת”א תכפיל את הארנונה על דירות AIRBNB

במסגרת עדכון צו הארנונה לשנת 2019 החליטה עיריית תל אביב להטיל ארנונה כפולה על דירות המשמשות להשכרה קצרת טווח. החלטת העירייה נועדה לצמצם את התופעה שהלכה והתרחבה בעיר בשנים האחרונות, בעלי דירות מעדיפים להשכיר אותן לתיירים באמצעות פלטפורמות כמו AIRBNB, ובכך גורמים לעליה במחירי השכירות הרגילה ופוגעים בענפי המלונאות הממוסדים בעיר. על פי ההערכות בתל אביב פועלות למעלה מ-8,000 דירות המושכרות לטווח קצר דרך קבע ב AIRBNB.

ראש העיר, רון חולדאי הסביר את ההחלטה כשאמר "המדיניות החדשה אותה אנחנו מקדמים במסגרת צו הארנונה לשנת 2019 נועדה להסדיר את המספר ההולך וגדל של דירות שהופכות לעסק של דירות נופש במשרה מלאה, תופעה שבטווח הארוך מעלה את עלויות הדיור לצעירים בעיר וכן את העלות הכוללת של החיים בעיר, בעיקר לצעירים ולמשפחות".

דירת airbnb (צילום: Connie / flickr).

בצו הארנונה הוחלט כי הארנונה למגורים בתל אביב תעמוד ב-2019 על 52.20 שקלים למטר רבוע לשנה. יש לציין כי תושבי תל אביב העשירה בשטחי מסחר ותעשייה נהנים מארנונה נמוכה יחסית לעומת שכנותיה בגוש דן. בעלי דירות המושכרות לטווח קצר ישלמו תעריף של 120.89 שקלים למטר רבוע.

עד כמה המס הכפול ישפיע על משכירי הדירות? ניקח לדוגמא דירת 100 מ"ר. בתעריף רגיל ישלם בעליה לעירייה ארנונה שנתית של 5,220 שקלים בשנה. כדי להשכיר אותה כדירת AIRBNB יהיה עליו לשלם 12,089 שקלים בשנה. פער של 6,869 שקלים בשנה. עבור מי שמפעיל עסק מלונאי מדירת מגורים מדובר בהוצאה קטנה יחסית. לא נעים, אבל לא נורא. במקביל, העירייה בהחלטתה מכשירה למעשה את התופעה השנויה במחלקות שפועלת ללא פיקוח. במקום לגבות ארנונה כפולה, אם עיריית תל אביב באמת רוצה להילחם בתופעה היא יכולה לפקח על הדירות המדוברות הפועלות כעסק לכל דבר באופן אפקטיבי יותר ולאסור על הפעלת עסק מלונאי מדירות מגורים.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website