
קיצור תקופת הבידוד ביומיים יחסוך 750 מיליון שקלים בחודש
על פי הערכות משרד האוצר, קיצור תקופת הבידוד ביומיים צפויה לחסוך למשק כ-750 מיליון שקלים בחודש. כך חשף היום נציג אגף התקציבים איל טולדו בישיבת ועדת החוץ והביטחון.
עוד העריך כי קיצור משך הבידוד ביומיים יחסוך למדינה כ-300 מיליון שקלים בחודש, בהתאם למתווה תשלום הבידוד שהליך החקיקה שלו אמור להסתיים עד סוף חודש אוקטובר.
מנתוני התאחדות התעשיינים שהוצגו בפני הוועדה עלה כי כ-7% מעובדי התעשייה החיונית נמצאים בבידוד, כי יותר ממחצית מחברות התעשייה צמצמו את היקף הייצור וכי כ-48% מהחברות מתקשות לעמוד בקצב ההזמנות בשל היעדרות עובדים הנמצאים בבידוד.
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל
אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר
יו"ר הוועדה ח"כ צביקה האוזר (דרך ארץ) הבהיר כבר בעבר כי בכוונתו לפעול לקיצור משך ימי הבידוד לעובדים בעסקים חיוניים ל-10 ימים, וליתר העובדים במשק ל-12 ימים.
"אני רוצה לשים זרקור על הפגיעה המשמעותית במשק", אמר. "יש לשקלל את הסיכון הבריאותי עם ההשלכות הקשות על העסקים והתעשייה. ניתן לקצר את תקופת הבידוד ל-10 ימים בכפוף ל-2 בדיקות שתוצאתן שלילית, אחת עם כניסה לבידוד ואחרת ביום התשיעי. אנו עומדים על יותר ממיליון וחצי מבודדים מה-1 ביולי, רק בשבוע האחרון היו 164,387 מבודדים. ישראל היא המדינה עם אחוז המבודדים הגדול ביותר בעולם ביחד לאוכלוסייה".
יו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים ונשיא התאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר, אמר בדיון: "שיטת הבידודים בישראל הורגת את המשק, משביתים את כוח העבודה ואת המנועים התעשייתיים. יש להפחית מיידית את כמות הבידודים שמושפעים רבות גם מאיכוני השב"כ הייחודיים לישראל וגורמים לבידודים רבים יותר מהמקובל בעולם, ובמקביל להגדיל משמעותית את התמריצים לבלתי מועסקים לחזור למעגל התעסוקה ולמלא את השורות. המשק לא יחזיק מעמד בשיטה הקיימת".
על פי תוכניתו של האוזר, במידה ומספר הנדבקים היומי ירד מתחת ל-1,000, ושניתן יהיה לבצע עד כ-80 אלף בדיקות יומיות בממוצע, יתמוך בקיצר את תקופת הבידוד לכלל האוכלוסייה, ולא רק לעובדים חיוניים.