ראש הממשלה: גורמי המקצוע תומכים בתקציב חד שנתי ל-2020

נתניהו מאותת על תמיכה בתקציב חד שנתי? בהודעה שיצאה ממשרד ראש הממשלה היום (חמישי) נכתב כי באוצר המליצו לנתניהו על תקציב חד שנתי, וזאת על רקע חוסר הוודאות שיוצר משבר הקורונה. בדיון בו עלתה ההמלצה השתתף גם יו"ר כחול לבן בני גנץ. המלצה זו מנוגדת להסכם הקואליציוני שנחתם עם מפלגתו.

בדיון השתתפו שר הביטחון ורה״מ החליפי בני גנץ, שר האוצר ישראל כ"ץ, שר הכלכלה עמיר פרץ, ראש המועצה הלאומית לכלכלה אבי שמחון, מנכ״לית משרד האוצר קרן טרנר, ראש אגף תקציבים שאול מרידור, החשב הכללי רוני חזקיהו וגורמים נוספים.

"גורמי המקצוע, החשב הכללי וראש אגף התקציבים באוצר, טענו שצריך להעביר תקציב מהיר בספטמבר לשנת התקציב 2020" נכתב בהודעה, "יש צורך בתקציב מיידי כדי לענות על הדרישות המיידיות של המשק והשלכות הקורונה, ועם קבלת המידע על התנהגות הכלכלה והמגפה בחורף – להעביר תקציב שני".
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל

אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר

ההחלטה בהסכם הקואליציוני עם כחול לבן נכתב :"התקציב יהא דו שנתי לשנים 2021-2020 .תקציב המדינה יעודכן מעת לעת בהתאם לצרכים המשתנים של המדינה בעת משבר זו".

Leave a Reply

Name *
Email *
Website