שביתת אזהרה: 250 מדריכים ועו”סים בחברת ח.צ. מוחים על סחבת במו”מ

מאות המדריכים והעו"סים של שירותי השיקום בבריאות הנפש באיזור הדרום, המועסקים בחברת ‘ח.צ. שיקום בקהילה’ יקיימו מחר (שלישי) שביתת אזהרה בת יום אחד במחאה על גרירת רגלי ההנהלה במו"מ לחתימת הסכם קיבוצי ראשון. העובדים  יפגינו מול משרדי הנהלת החברה בבאר שבע. בח.צ. שיקום בקהילה מועסקים כ-250 עובדים, רובם מדריכים ועובדים סוציאליים העוסקים במתן שירותי שיקום למתמודדים עם קשיים בריאותיים נפשיים, עבור משרד הבריאות. בהודעת ההסתדרות נכתב כי  בכוונת העובדים להחריף את צעדיהם הארגוניים "ככל שההנהלה תמשיך להתבצר בעמדותיה ולא תושג התקדמות במו"מ"

עובדי ח.צ. שיקום בקהילה יקיימו שביתת אזהרה (צילום: דוברות ההסתדרות)

ח.צ היא ספקית שירותי השיקום הגדולה בדרום, מאזור קריית גת ועד דימונה. עובדיה התאגדו בהסתדרות בפברואר 2018, כשבתוך פחות מ-24 שעות הצטרפו להתארגנות כ-75% מ-250 העובדים. אף על פי שהנהלת החברה הכירה בהתאגדות, היא נכנסה עם נציגות העובדים למו"מ על הסכם קיבוצי רק אחרי מאבק והפגנות שערכו העובדים. לפני כשלושה שבועות, הכריזה ההסתדרות סכסוך עבודה בחברה לאחר שההנהלה חזרה בה ממרבית ההסכמות שכבר הושגו במהלך המו"מ, והבהירה כי היא אינה מוכנה לפעול כדי לשפר את תנאי שכרם וביטחונם התעסוקתי של העובדים, אשר מבצעים מלאכת קודש ומסייעים במסירות לאוכלוסייה הנזקקת להם. העובדים נאבקים גם ליישומו המלא של צו ההרחבה המשווה את תנאי העובדים הסוציאליים בעמותות המופרטות לאלו של העובדים הסוציאליים עובדי המגזר הציבורי.

בימים האחרונים קיימו עשרות מעובדי החברה הפגנות מול משרדו של מנכ"ל החברה רפי חדד, בבאר שבע, בדרישה לקדם את המו"מ ולחתום על הסכם קיבוצי. במהלך ימי הצינון של סכסוך העבודה, ההנהלה סירבה לקבוע פגישות עם העובדים ונציגיהם. ישיבה אחת שהתקיימה הסתיימה בלא התקדמות, וההנהלה חזרה בה שוב מהסכמות נוספות שכבר הושגו. התאגדות העובדים מלווה על ידי מזכיר האיגוד המקצועי מהסתדרות המעו"ף ארז לוי.

עובדי ח.צ. שיקום בקהילה יקיימו שביתת אזהרה (צילום: דוברות ההסתדרות)

"העבודה שלנו כוללת ליווי מאוד אינטנסיבי של מתמודדי הנפש" אמרה ל’דבר’ בשבוע שעבר רקפת ויינר, מדריכה שיקומית וחברת ועד הפעולה בחברה, "אנחנו עובדים בצוותים של עו"סים ומדריכים ומלווים את תהליכי השיקום בכל תחומי החיים: תעסוקה, משפחה, פנאי, ליווי מול מוסדות וביורוקרטיה. עוזרים לעלות למסלול של חיים משמעותיים לצד המחלה, מטפלים באנשים מגיל 18 ומעלה, בלא הגבלת גיל. אנחנו מצמצמים ומונעים אשפוזים ומאפשרים להם לחיות חיים נורמטיביים. זו עבודה שדורשת המון תעצומות נפש. יש הרבה סטיגמה על מתמודדים. יש לא מעט סיטואציות קשות של אובדנות חלילה. אנחנו מלווים גם אשפוזים בבית החולים."

Leave a Reply

Name *
Email *
Website