
שלג החל לרדת בירושלים, גשמים ורוחות חזקות ברחבי הארץ
רוחות, גשמים ושלג בפסגות: המערכה החורפית שהתחילה היום (רביעי) מגיעה לשיאה: שלג החל לרדת על פסגות הרים בצפון ובמרכז. בירושלים החל לרדת שלג בחלק מהאיזורים, אך לא נערם בצורה משמעותית.
הלילה, גשם מלווה בסופות רעמים וברד ירד מצפון הארץ ועד צפון הנגב, וינשבו רוחות חזקות. בדרום הארץ ישרור אובך. חשש לשיטפונות והצפות במקומות המועדים. בפסגות ההרים כולל בירושלים צפוי שלג. במהלך הלילה המשקעים והרוחות ייתמעטו ויחלשו בהדרגה.
ברד בירושלים, הערב (צילום: צהדס פרוש/פלאש90)
מחר (חמישי), יהיה מעונן חלקית עד מעונן, הטמפרטורות עדיין יהיו נמוכות מהרגיל לעונה. עד הצהריים יתכן גשם קל בעיקר במרכז הארץ ובדרומה. בהרים יוסיפו לנשב רוחות ערות.
שישי: מעונן חלקית עם עלייה קלה של טמפרטורות.
שבת: מעונן חלקית עם עליה קלה נוספת של הטמפרטורות. בשעות הבוקר ינשבו רוחות מזרחיות ערות בהרי הצפון.
היערכות נרחבת למזג האוויר הסוער
בשל מזג האוויר הסוער והסיכוי לשלג הסתיימו היום הלימודים בירושלים בשעה 15:00. בעירייה המליצו לתושבים להמשיך ולהתעדכן בכלי התקשורת, באתר העירייה ובפייסבוק. מחברת החשמל נמסר כי נשבר שיא הביקוש לחשמל בחורף והוא עומד עכשיו על 12.712 מגה וואט, עדיין ממשיכה מגמת העלייה. שיא חורף קודם נרשם בינואר 2016 ועמד על 12.624 מגה וואט. שיא של כל הזמנים נרשם בקיץ ועמד על 12.921.
שומרים על החיים בחורף
משטרת ישראל קוראת לציבור הנהגים להתאים את הנסיעה לתנאי הדרך, להימנע מנסיעה בכבישים בהם יש הצפה, לשמור מרחק ולהאט את מהירות הנסיעה במזג האוויר הסוער. מומלץ לוותר על נסיעות שאינן הכרחיות או טיולים בנחלים ואזורים שעלולים להיות מוצפים נוכח מזג האוויר הסוער. כמו כן יש לנהוג במשנה זהירות בקרבת מאגרי מים בהם קיימת סכנת נפילה, היסחפות וטביעה.
אין להתקרב למפגעים שנוצרים כתוצאה ממזג האוויר הסוער, ובכל מקרה לדווח לרשויות על אודות כל מפגע שעלול להוות סכנה לציבור ולמשתמשי הדרך בפרט בטרם הכניסה לרכב.
להלן מספר הוראות בטיחות שיכולות להציל חיים:
- חובה לבדוק כי צמיגי הרכב תקינים ובלחץ האוויר הנדרש.יש לבדוק כי המגבים תקינים ואינם יבשים ופגומים.
- יש לדאוג לנקות את שמשות הרכב על מנת לספק תנאי ראות טובים לנהג.יש לנקות את פנסי הרכב הקדמיים והאחוריים- על מנת לראות ולהראות בהתאם.
- יש לאחוז את ההגה בשתי ידיים מאחר וכניסה עם הרכב לשלולית, ובורות המוסתרים ע"י הצטברות מים על הכביש – עלולה לגרום לסטייה פתאומית של הרכב.
- בעת הנהיגה ברכב יש להתאים את מהירות הנסיעה לתנאי הדרך ולהאט משמעותית בעת כניסה לעקומות ובעת ביצוע פניות חדות.יש להדליק אורות דרך במהלך כל הנסיעה.
- כשהכביש רטוב, מרחק הבלימה גודל. לכן נדרש לשמור מרחק גדול יותר מהרכב שלפנים.
- יש להתרכז בנהיגה ולהימנע מהיסח דעת בדגש על שימוש בטלפון הנייד.
- שימו לב להולכי רגל – בעת מזג אויר גשום, קשה יותר להבחין בהולכי רגל ולבלום בזמן במקרה הצורך. יש להאט הנסיעה באזור מגורים ולתת זכות קדימה להולכי רגל.
- במצב של הצטברות שלג על הציר: נהיגה על שלג שנערם מהווה סכנה לנהג וליתר משתמשי הדרך בשל סכנת החלקה. יש להימנע מנסיעה על ציר מושלג ובכל מקרה לנהוג במהירות נמוכה שתאפשר זמן תגובה סביר לנהג, להימנע מעצירות פתע ולשמור מרחק מהרכב שמלפנים.
- בתנאי ראות קשים במיוחד בשל מזג האוויר הסוער או תקלה ברכב – יש להימנע מנהיגה ובמידת הצורך לעצור בצד הדרך במקום בטוח.
- שלג שנערם מושך אליו אזרחים רבים ובפרט ילדים – על כן, יש לוודא כי בכל מקרה ננקטים כלל אמצעי הזהירות והבטיחות בדרכים ובכלל, בכדי למנוע היפגעות מכלל גורמי הסיכון הקיימים במזג האוויר הסוער.
- בכל מצב חירום בדרכים ובכלל – יש להתקשר בהקדם למוקד 100 של משטרת ישראל.
זכרו: שמירה על כללי הבטיחות ונהיגה נכונה יכולים להציל חיים – אנא סעו בזהירות והימנעו מנסיעה שלא לצורך במזג האוויר הסוער!
ומה לגבי חימום הבית?
במזג האוויר החורפי, כשהטמפרטורות נמוכות, ישנן לא מעט תאונות המתרחשות כתוצאה משימוש לא נכון באמצעי חימום. על פי דוברות כבאות והצלה לישראל בחורף אשתקד נספו 17 בני אדם בשריפות בתוך בתים, מרביתם כתוצאה משימוש בתנור סלילים. בעקבות אותן תאונות ותאונות דומות נוסחו הוראות בטיחות לחימום הבית והציבור מתבקש להקפיד עליהן:
- מומלץ להשתמש באמצעי חימום כגון מזגן, או רדיאטור שיותר בטוחים לשימוש.
- יש להרחיק תנורים בטווח ביטחון מחומרים דליקים כמו שמיכות, וילונות, מזרן, שטיחים וכל דבר העלול להידלק. אין להשאירם פועלים ללא השגחה, או בזמן שינה.
- בעת שימוש באמצעי חימום עם אש גלויה כגון קמין, יש להקפיד על אוורור והרחקת חומרים דליקים.
- חשוב להדגיש, כי אמצעי חימום למיניהם עלולים לגרום לשריפה גם ללא מגע ישיר עם חומרים דליקים.
- יש להעניק תשומת לב ייחודית לנושא בקרב קשישים המתגוררים בגפם.
- אין להעמיס מכשירי חשמל רבים על שקעי החשמל, על מנת למנוע התחממות ושריפה.
- בשל הרוחות העזות הצפויות, יש לחזק חפצים כדי למנוע נפילתם ופגיעה בנפש ורכוש.
- התקינו גלאי עשן שיתריע על שריפה בזמן אמת. גלאי עשן מציל חיים!
זכרו! שריפות פורצות מטעויות! עקבו אחר הנחיות הכבאות ובמקרה של שריפה חייגו 102 ללוחמי האש.