
תגידו שלום: תקנה חדשה תוציא את דודי החשמל מהבניינים החדשים
סוף לדְּוָדִים החשמליים. תקנה חדשה של המועצה הארצית לתכנון ובנייה שפורסמה אתמול (ראשון) תאסור על השימוש בדוד חשמל כמערכת חימום מרכזית ומחייבת את הקבלנים בהתקנת מערכות חסכוניות לחימום מים כמו דוד שמש ומשאבות חום בכל הדירות בבנייני מגורים חדשים. החיסכון לציבור, על-פי משרד האוצר הינו 800 שקל לבית בשנה, וחיסכון כולל של 1.9 מיליארד קוט"ש בצריכת חשמל עד 2030. התקנות ייכנסו לתוקף בעוד 90 יום. את ניסוח ופרסום התקנה הוביל יו"ר מטה הדיור, זאב בילסקי.
דודי שמש על גג בניין בירושלים. (צילום: נתי שוחט/פלאש90)
עד היום חימום מים בבנייני דירות היה נעשה באמצעות דודי חשמל שצורכים כמויות אנרגיה משמעותיות, כשרק בקומות העליונות, שקרובות יותר לגג, הותקנו דודי שמש. במועצה הארצית לתכנון ובנייה מדגישים כי התקנות החדשות צפויות לצמצם את הפערים בהוצאות בין הדיירים בקומות העליונות לבין יתר הקומות בבניין, יגבירו את הפקת האנרגיה מאנרגיות מתחדשות, יעודדו התפתחות טכנולוגית וחדשנות בתחום המערכות בבניין, יקטינו את צריכת החשמל במשק ויפחיתו את פליטת גזי חממה הנגרמת כתוצאה מצריכת חשמל.
יו"ר מטה הדיור, זאב ביילסקי (צילום: פלאש 90).
זאב בילסקי, יו"ר מטה הדיור הלאומי ויו"ר המועצה הארצית לתכנון ובניה אמר כי לפני למעלה משבע שנים, עוד בהיותו חבר כנסת, הגיש הצעת חוק משותפת עם חבר הכנסת דב חנין, להתקנת מערכות חוסכות אנרגיה לחימום מים. "לשמחתי, סגרתי את המעגל בימים אלה כאשר כיו״ר המועצה הארצית לתכנון ובניה הבאנו לאישור את התקנות החדשות שתבטחנה מערכות חימום חסכוניות לכל דייר בכל קומה שהיא ובכך יחסכו למשק כ-2.35 מיליארד שקלים בעשרים השנים הקרובות כתוצאה מהקטנת צריכת החשמל והפחתת פליטת גזי חממה הנגרמים בשל כך. טוב למדינה וטוב לדיירים שישלמו הרבה פחות".