תקיפת האישה ביבנה: האישה הגישה בעבר תלונה על בן זוגה

אישה בת 51 הותקפה הלילה (שני) בביתה ביבנה. האישה מצויה מזה שעות ארוכות ביחידת הטיפול הנמרץ בבית חולים הדסה עין כרם, כאשר מצבה מוגדר עדיין קשה. בשלב זה, נחקר האירוע במשטרה כתקיפה, ולא כניסיון רצח.

הבוקר נחשף כי האישה התלוננה בעבר במשטרה על בן זוגה, וכי הגבר נקט באלימות כלפיה גם בעבר. באפריל 2018 הוגשה על ידי האישה תלונה במשטרה על רקע התנהגותו של בן זוגה, לאחר שגרם נזק לרכוש בבית המשפחה. בעקבות תלונה זו, הורחק הגבר מהבית על ידי המשטרה. על פי בקשת האישה, האריך אז בית המשפט לענייני משפחה את צו ההגנה עד חודש יולי 2018.

בעקבות אירועים אלה הציעה מחלקת הרווחה בעיריית יבנה לאישה מספר מסגרות מקצועיות ומענים העומדים לרשותה. ברווחה הציעו לאישה טיפול במרכז ‘דולב’ למניעת אלימות במשפחה, וכן כניסה למקלט לנשים מוכות. האישה בחרה לסרב למענים אלה, ולדברי מחלקת הרווחה, הבעל חזר לביתם לניסיון נוסף.

בנוסף, נודע כי לאחרונה פתחה האישה תיק בקשה לגירושין בבית הדין הרבני. התיק מצוי היה רק בתהליך ראשוני. דובר עיריית יבנה מסר הבוקר כי שירותי הרווחה בעירייה עומדים בקשר עם בני המשפחה להמשך טיפול בשני הילדים (12,17) שחיו במסגרת המשפחתית. לבית הספר בו לומד אחד הבנים הגיעו הבוקר צוותי השירות הפסיכולוגי-חינוכי בעיריית יבנה, ויחד עם יועצת בית הספר שוחחו עם המורים והנחו אותם לגבי השיח מול התלמידים. לאישה ולגבר שבעה ילדים, כאשר רק שני הצעירים בהם מתגוררים עדיין יחד עם הוריהם. המשפחה עלתה לישראל בשנת 2001.

האישה הועברה מזירת האירוע לבית החולים קפלן ברחובות, אך תוך זמן קצר הועברה ממנו אל בית החולים הדסה עין כרם בירושלים, שם היא מטופלת ביחידה לטיפול נמרץ. מהדסה נמסר כי "אל בית החולים פונתה בשעות הלילה אישה כבת 50 אשר הותקפה באורח קשה בראשה ובפניה. האישה מטופלת ביחידה לטיפול נמרץ כשהיא מונשמת ומורדמת במצב קשה ולא יציב".

ד״ר האשם רוחי, רופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ בהדסה עין כרם, עדכן בשעות הצהריים במצבה הנוכחי של האישה, ואמר כי "האישה הותקפה בראש ובפנים. הייתה במצב קשה מאוד. אחרי כמה שעות של עבודה אינטנסיבית, הצלחנו לייצב את מצבה. כרגע היא ביחידת טיפול נמרץ מונשמת ומורדמת במצב קשה אך מתייצב. בשעות הקרובות נחליט לגבי המשך טיפול וניתוחים".

Leave a Reply

Name *
Email *
Website